25n
25N
25N

L'IVAM instal·la un comptador de feminicidis per a conscienciar sobre la violència masclista

El comptador recull el nombre de dones assassinades durant el 2019 i s’anirà actualitzant a mesura que la xifra varie.

L'IVAM instal·la un comptador de feminicidis per a conscienciar sobre la violència masclista
09/01/2019 -

Durant l’any 2018 que acabem de tancar, es van comptabilitzar un total de 97 feminicidis en l’àmbit nacional, 47 de les víctimes a les mans de les seues parelles o exparelles. Amb el 2019 acabat d’estrenar, desgraciadament ja tenim la primera víctima assassinada de l’any, Rebeca Alexandra Cadete Santana, de 26 anys, en el municipi de Laredo, a Cantàbria. Va ocórrer el passat 3 de gener, quan la seua parella, Tomás Mastre de 29 anys, amb qui estava iniciant el procés de separació, va apunyalar a la víctima brutalment causant la seua mort.

Amb l’objectiu de visibilitzar i “subratllar la necessitat de continuar implementant polítiques en contra de la violència contra les dones”, el passat 6 de gener de 2019 es va instal·lar en la façana posterior de l’IVAM un comptador de feminicidis en el qual ja llueix el “1” en memòria de Rebeca. La instal·lació, obra de StoolStreetArt, es pot visitar en el Pati Obert de l’entitat, en C/ de la *Beneficència.

Ni una menys

Amb el lema feminista #NiUnaMenos, es pretén donar visibilitat al greu problema que s’està vivint amb l’auge d’aquests actes de violència masclista, just en un moment àlgid del debat sobre el canvi de la Llei de Violència de Gènere per part de la formació política VOX. La legislació actual, vigent des de gener de 2005, declara que el seu objectiu és “prevenir, sancionar i radicar aquesta violència i prestar assistència a les dones, als seus fills menors i als menors subjectes a la seua tutela, […] víctimes d’aquesta violència.”, al costat de mesures de sensibilització i prevenció, a més de fomentar els drets de les dones i endurir penes i sancions per als culpables. Les organitzacions feministes lluiten perquè les propostes de VOX no seguisquen avant, davant el temor que cresquen encara més els casos de feminicidis al nostre país.

Malgrat els atacs per part de la ultra dreta, les manifestacions i vagues a favor de la igualtat de gènere continuen aconseguint grans èxits, tant el passat 8 de març, Dia de la Dona, les marxes del 25N, o les recents manifestacions arran del cas de “La Manada”. Continua sent una realitat que continuem vivint en una societat masclista, que ha de protegir els drets de les dones, a més de promoure un ensenyament en valors i igualitària perquè en un futur no facen falta aquest tipus de reivindicacions.

Només queda esperar que el número en el comptador de feminicidis en l’IVAM no cresca massa durant aquest any.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 2 =