25n
25N
25N

#Consumresponsablevlc reivindica els teus drets a l’hora de comprar

La campanya #consumresponsablevlc també fomenta el reciclatge

#Consumresponsablevlc reivindica els teus drets a l’hora de comprar
10/11/2016 -

L’Ajuntament repartirà uns 10.000 dítpics informatius en els mercats municipals i comerços de la ciutat per a informar la ciutadania dels seus drets com a consumidors i consumidores. Esta campanya, “Consum responsable. Reivindica els treus drets”, organitzada amb la Unió de Consumidors de València, començarà el pròxim dilluns als mercats Central, de Russafa i del Cabanyal. Amb esta iniciativa, a més d’informar la població perquè faça, si cal, reclamacions, canvis i devolucions, es fomentarà el consum responsable i la reflexió sobre l’impacte d’eixa acció en el medi ambient.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat este dimecres la campanya, que és la primera de tres que l’Ajuntament durà a terme amb la col·laboració de diferents associacions de consumidors per a promoure el #consumresponsable.

#consumresponsableL’objectiu és “conscienciar la ciutadania perquè reivindique el seu dret a exercir la crítica responsable i reclamar quan els productes que ha adquirit no estiguen en un bon estat o no complisquen les normatives”, tal com ha explicat el secretari de la Unió de Consumidors de València, Vicente Inglada.

D’altra banda, la campanya vol potenciar el consum responsable per a evitar una despesa innecessària i per a garantir la protecció del medi ambient amb hàbits com, per exemple, portar una bossa de tela, de paper o de cartó per a anar a comprar. En este sentit, el regidor Carlos Galiana ha destacat “la importància que l’equip de govern dóna al reciclatge”, i ha recordat que, tal com consta en el díptic informatiu de la campanya, “moltes coses que estan per a tirar poden tornar a utilitzar-se d’altres maneres i formes”.

El fullet informatiu també explica als consumidors i consumidores que abans de formalitzar una compra cal informar-se sobre les condicions de canvi o devolució, i que cal sol·licitar la factura de compra. En cas de reclamacions, cal omplir uns fulls al comerç on no resolguen el problema del producte que han venut, i traslladar la queixa al punt d’informació o associació de consumidors. En definitiva, “davant de qualsevol dubte, la ciutadania ha d’informar-se i reivindicar el seus drets”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 15 =