25n
25N
25N

Consum reduïx un 80% el plàstic que posa al mercat amb les seues noves bosses reciclades enfront de les convencionals

La Cooperativa oferix des de hui, en totes les seues tendes, bosses portacompra amb més d’un 70% de plàstic reciclat.

Consum reduïx un 80% el plàstic que posa al mercat amb les seues noves bosses reciclades enfront de les convencionals
24/04/2019 -

Consum reduirà un 80% el plàstic que posa al mercat per la substitució de les seues bosses de plàstic portacompra per altres de reciclades enfront de les que tenia anteriorment. Des de hui, la Cooperativa oferix en totes les seues tendes bosses fetes amb més d’un 70% de plàstic reciclat. S’estima que esta substitució suposarà un estalvi de 873 tones de plàstic a l’any.

Les noves bosses estan fetes d’un únic material reciclat, amb tintes a l’aigua, que les fa més sostenibles i fàcilment reciclables. D’esta manera, Consum posa a la disposició dels seus clients dos tipus de bosses de plàstic reciclat: una de xicoteta a 0,05 € i una altra bossa gran a 0,10 euros, reutilitzable en més de 15 usos. També oferix una bossa de paper reciclat a 0,10 euros, implantada en totes les seues tendes des de desembre de 2018.

D’altra banda, Consum treballa en altres mesures sostenibles i al juliol llançarà una nova bossa que substituirà la de ràfia, que serà de plàstic 100% reciclat, de fabricació nacional, i amb la qual minimitzarà la petjada de carboni.

La Cooperativa treballa perquè les bosses de plàstic reciclat es fabriquen a partir de la recuperació de material plàstic de la mateixa Cooperativa, per apostar així per l’economia circular i reduir, encara més, el plàstic generat.

Alternativa als productes d’un sol ús

La Cooperativa també eliminarà progressivament els gots, plats, coberts i palletes de plàstic d’un sol ús i els substituirà per altres de compostables, biodegradables i/o reutilitzables, dos anys abans del que exigix la normativa. Això suposarà que Consum deixarà de posar al mercat unes 344 tones de plàstic a l’any.

A més, Consum ha eliminat tots els tipus de bisfenol dels tiquets de caixa, dels rotllos de les balances i de les etiquetes per a les fruites, verdures i forn. La Cooperativa va començar a eliminar el bisfenol d’estos materials fa 3 anys, procés que culmina ara. A més, el paper dels tiquets comptarà amb la certificació FSC (Forest Stewardship Council) que acredita i garantix que prové de boscos sostenibles.

Reducció de la petjada de carboni

Consum s’avança a les especificacions europees que busquen reciclar el 50% dels seus residus en 2020 i el 70% en 2030 i cada any intenta minimitzar els seus efectes sobre l’entorn. La Cooperativa és l’única empresa del sector de la distribució amb el certificat d’inscripció de la petjada de carboni registrat en el Ministeri d’Agricultura. Consum va disminuir en un 24,3% la seua petjada de carboni en 2017, sobretot per la incorporació de gasos refrigerants de temperatura negativa, alimentada amb CO2, a les noves obertures i supermercats ecoeficients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

museo prehistoria