25n
25N
25N

Consum, única empresa de distribució alimentària espanyola que obté el segell ‘Reduzco’ del Ministeri

És l’única empresa de la distribució alimentària espanyola que ho aconsegueix

Consum, única empresa de distribució alimentària espanyola que obté el segell ‘Reduzco’ del Ministeri
31/07/2019 -

Consum ha obtingut el segell ‘Reduïsc’ del Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco) per la disminució acumulada total d’un 21,4% de la seua petjada de carboni des de 2015, any base per al seu càlcul. La Cooperativa és la primera i única empresa de la distribució alimentària d’Espanya a aconseguir aquest distintiu, que acredita la seua sostenibilitat ambiental, i que se suma al segell ‘Calcule’ que Consum ja té des de fa quatre anys.

La política ambiental de la Cooperativa té l’objectiu de reduir la seua petjada de carboni a través de la millora contínua de la gestió i la sensibilització ambiental. El càlcul de la petjada de carboni ha sigut verificat externament per quart any consecutiu, d’acord a l’estàndard ISO 14065. De fet, és també l’única empresa del sector de la distribució alimentària que la registra en la base de dades pública del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Refrigerants naturals

La progressiva reducció de la petjada de carboni global de la Cooperativa ha sigut possible, en gran part, per la implantació del refrigerant natural CO2 de temperatura positiva i negativa en les noves obertures, així com per la substitució en els centres ja existents de refrigerants convencionals per uns altres de calfament atmosfèric menor. Això ha suposat que, només en 2018, Consum haja reduït un 40% les emissions de CO2 relatives als refrigerants.
Des de 2017, aquestes bones pràctiques mediambientals han sigut presentades i acceptades en els Projectes Clima del Fons de Carboni per a una Economia Sostenible (FES-CO2) del Ministeri d’Agricultura. Consum es converteix, per tant, en una de les empreses ‘incentivades’ pel Ministeri pel seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

El volum d’inversions i despeses ambientals va ascendir a 11,6 milions d’euros en 2018, principalment destinats a la incorporació de les millors tecnologies disponibles en matèria de refrigeració i climatització. Actualment, el 100% dels supermercats Consum són ecoeficients.

Logística eficient

A aquesta reducció de la petjada de carboni també ha contribuït els projectes logístics TEO i Nodrissa, rebaixant en 5,3 milions els quilòmetres realitzats en 2018, així com la inversió en vehicles ecoeficients (a gas i motor Euro6), fins a les 251 unitats. Des de la implantació del Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica en 2007, Consum ha estalviat més 18 milions d’euros, evitant l’emissió de 40.000 t de CO₂ a l’atmosfera.

En 2018, ha continuat millorant el Projecte Abocat Zero en totes les seues plataformes, valorant el 100% dels residus d’envasos, contenidors i paletes reutilitzables que procedeixen de les plataformes i supermercats. A més, per primera vegada, s’ha pogut valorar el producte orgànic i el combustible sòlid recuperat (CSR) procedent de les plataformes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 14 =