25n
25N
25N

Consum factura un 8,45% més que l'exercici anterior i destina 8,7 milions a la conciliació familiar

El 95,5% de la plantilla de la cooperativa són socis i fixos, assegura el Director General de l’empresa

Consum factura un 8,45% més que l'exercici anterior i destina 8,7 milions a la conciliació familiar
07/05/2019 -

“No som una cadena de supermercats sense més, som una cooperativa“, ha iniciat. EL Director General de Consum Cooperativa, Juan Luis Durich, s’ha mostrat satisfet amb els resultats de l’empresa en 2018. Ha volgut destacar, especialment, que l’important “són les persones” i que, inversions o ampliacions a part, l’important és “mantenir” els “valors fundacionals”. La xarxa Consum està formada per 15.363 treballadors, dels quals el 95,5% són, a més, socis.

Segons ha detallat el director, acompanyat d’altres alts càrrecs de l’empresa, Consum “va facturar 2.731,6 milions d’euros en 2018”. Es tracta d’un creixement del 8,45% respecte a l’anterior exercici. No obstant això, Durich ha ressaltat que volen “ser clars”, i ha detallat com els resultats finals són de 52,2 milions d’euros. Això és només un 1% més que el passat exercici: “És un creixement moderat perquè hem prioritzat mantenir i reforçar la competitivitat, per continuar millorant les condicions laborals”. En altres paraules, els possibles beneficis han resultat en diverses inversions que han ajustat així el resultat final: digitalització, automatització de zona de congelats, reformes, ampliacions, etcètera.

Durant la presentació dels resultats, Durich ha detallat que aquestes inversions s’han traduït en un total de 149,3 milions d’euros, un 30% més que l’exercici anterior, la majoria destinats a noves obertures i “la millora de la xarxa comercial”.”En Consum els clients no compren, coompren”, ha volgut ressaltar el director.

Empleats i propietaris

Les dades facilitades per la companyia detallen que un 15,2% dels possibles clients, allà on tenen presència, els tria com a supermercat. Es tracta d’un augment de quasi el 2% respecte a l’exercici anterior. Aquest augment de nous supermercats també es tradueix en nova plantilla: en 2018 es van aconseguir els 15.363 empleats. Assenyala Durich, a més, una de les particularitats de Consum: “El 95,5% de la plantilla són socis amb ocupació fixa”. Han destacat a més el repartiment de beneficis entre els socis, que ha resultat en una mitjana de 2.092 euros “sense grans diferències entre els diferents socis”.

El director assegura que “per a ser” bo “en tota la resta, cal anar bé econòmicament”. Durich així ho creu i ha destacat la inversió de la cooperativa en conciliació, que ascendeix dels 7,7 milions de 2017 a 8,7 milions d’euros. Durant l’any es va ampliar el permís de paternitat a 7 setmanes i, posteriorment, a 10. Asseguren que ho augmentaran fins que, per llei, els permisos siguen iguals per a homes i dones. Part dels valors de l’empresa és el bon tracte als treballadors, la qual cosa ha resultat a obtindre el certificat “Top Employers” per sisé any consecutiu, que assenyala la cooperativa com una de les millors per a treballar a Espanya.

Durich ha destacat que no solament la majoria de la plantilla són socis, també els clients. “Un 78% dels nostres clients són socis, la qual cosa demostra una gran fidelitat”, ha relatat. Durant l’exercici de 2018 Consum va sumar 243.000 socis més, amb el que supera els 3,3 milions i se situa com la cooperativa més gran quant a participants.

344 tones menys de plàstic

Un dels grans aspectes a destacar per la direcció de la cooperativa ha sigut l’aposta pel medi ambient. “Ja estem eliminant tots els gots i coberts de plàstic d’un sol ús”, ha iniciat Durich. L’empresa va destinar 10,9 milions d’euros a millorar aquest aspecte, des del canvi dels gasos refrigerants per uns menys contaminants a valorar la possibilitat de reciclatge de tots els envasos que passen per les seues cadenes. “Consum aposta per la reducció progressiva de plàstics. En 2018 ha incorporat les bosses de compra de paper reciclat en tots els supermercats, fabricades amb un 30% de paper reciclat i un 70% de paper amb certificat de boscos sostenibles”, detallen com a exemple. Amb l’eliminació de la vaixella plàstica, es reduirà el plàstic en 344 tones anuals.

Durich es mostra segur del futur de la cooperativa per la seua aposta “sostenible” quant a medi ambient, però també pel seu compromís amb l’entorn productiu de proximitat i “bones condicions laborables”. La companyia va obrir 40 botigues l’any passat i pensa continuar amb l’expansió, però assegura que sempre a poc a poc i com “una taca d’oli“. “En Consum fem les coses diferents”, assegura el Director General.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =