caixa popular

Consum es reuneix amb diverses entitats per l'etiquetatge en valencià

La cooperativa recibe a Acció Cultural del País Valencià y la Plataforma per la Llengua para valorar sus propuestas sobre el cambio de lengua en su etiquetado

Consum es reuneix amb diverses entitats per l'etiquetatge en valencià
28/02/2018 -

La decisió de Consum d’eliminar el valencià en part dels productes de marca pròpia ha alçat una gran revolada. Des d’alguns sectors consideren que és un atac a la llengua valenciana i també s’ha estés per les xarxes socials una campanya que crida a fer boicot a l’empresa. Fins i tot la petició formulada en la plataforma change.org va arribar quasi a les 35.000 signatures. Davant aquesta situació, diverses associacions preocupades per la política lingüística que estava emprenent la cooperativa es van reunir ahir amb els seus representants per a traslladar-los els seus punts de vista. Van ser Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Plataforma per la Llengua les que van establir el contacte amb l’empresa.

En Consum van aclarir que aquest canvi solament afectaria a 100 dels seus 2.000 productes de ‘marca blanca’ que comercialitza, és a dir, al 5%. En aqueix sentit, van apuntar que aquesta és una acció empresarial més que, com totes, serà sotmesa a una avaluació per a estudiar el seu impacte. A més l’empresa va posar en relleu el gran treball que realitzen amb el valencià, com en la retolació interna i externa dels seus establiments, els fullets, la seua revista i altre tipus de comunicacions que duen a terme amb els clients.

Segons fonts de la Plataforma per la Llengua, els productes que s’etiqueten en valencià tan sols són els alimentaris, mentre que en les altres seccions, s’utilitza únicament el castellà. Per això, des de l’organització demanen que “tots els productes estiguen en valencià”, fins i tot els productes nous, com per exemple els de la branca ecològica.

Amb tot, els responsables de Consum no van assumir cap compromís formal sobre la seua política lingüística, però sí que van valorar les propostes que els van arribar des de les associacions. Així doncs, tant Acció Cultural com Plataforma per la Llengua seguiran en contacte amb la cooperativa per a construir ponts quant a la protecció de la llengua i d’un comerç de proximitat.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 9 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018