caixa popular

Consum comptarà amb 56 supermercats amb CO2 en les seues instal·lacions frigorífiques a finals de 2017

A més, el 100% de les seues tendes tindran il·luminació LED al juliol

Consum comptarà amb 56 supermercats amb CO2 en les seues instal·lacions frigorífiques a finals de 2017
09/06/2017 -

Consum pioner en l’ús de CO2 en els seus sistemes de refrigeració de les seues tendes ecoeficients, comptarà amb 56 supermercats amb este gas per a generar fred industrial a finals de 2017, xifra que inclou 36 supermercats oberts entre 2015-16, les 15 noves obertures previstes per a enguany i la implantació en 5 tendes ja existents. Este compromís ambiental fa que una de cada tres instal·lacions de CO2 a Espanya estiguen a Consum. El CO2 és un gas refrigerant natural amb un impacte ambiental 4.000 vegades menor que els gasos convencionals.

Consum també aposta per la tecnologia LED per als sistemes d’il·luminació dels seus supermercats, amb estalvis del 50% d’energia respecte a sistemes d’il·luminació convencional. En este primer semestre, la Cooperativa finalitzarà la implantació de tecnologia LED en el 100% dels seus supermercats, xifra que suposa un 14% més respecte a 2016.

En 2016, la Cooperativa va reduir en 3.273 tones les emissions de CO2, xifra que equival a la plantació de més de 12.000 arbres adults. A més, va disminuir un 4,8% la seua petjada de carboni respecte a l’any anterior, sobretot, per la incorporació de gasos refrigerants de CO2.

 

Que bo cuidar l’entorn!

Consum intenta cada any minimitzar els seus efectes sobre l’entorn. En 2016, la Cooperativa va destinar 8,2 milions d’euros a inversions mediambientals. Des de la implantació del Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica en 2007, ha deixat d’emetre a l’atmosfera 36.551 t de CO2, amb estalvis superiors als 17 milions d’euros.

Una peça clau ha sigut l’ampliació de la xarxa de supermercats ecoeficients, iniciada fa més d’una dècada, que ha aconseguit els 327 centres, el 75% de la xarxa comercial pròpia.

Els supermercats ecoeficients consumixen un 35% menys d’energia que un supermercat convencional i, en 2016, van aconseguir estalviar el consum elèctric anual equivalent a 30 centres, sobre uns 109.881,63 Gj. També compten amb un sistema telemàtic de control del consum energètic, sistema que controla ‘en remot’ tots els consums d’energia i avisa d’incidències en temps real, la qual cosa permet reduir en un 25% les seues emissions de CO2.

Així mateix, el 75% del consum energètic de la Cooperativa procedix de fonts d’origen renovable. D’altra banda, la Cooperativa recupera el 95% de tots els residus generats. Concretament, ha arreplegat 66 tones de piles, un 12% més que en l’exercici anterior, ha reciclat 18.650,5 t de cartó, un 7% més, i 1.600 t de plàstic. A més, el consum d’aigua per superfície de sala de vendes s’ha reduït en 6 punts.

 

Eficiència energètica també en logística

L’aposta per l’eficiència energètica de Consum no sols se centra en els supermercats, també en les centrals logístiques i en el transport. Un exemple és la plataforma de la Zona Franca de Barcelona, que incorpora l’última tecnologia per a la gestió sostenible, amb un estalvi del 25% del consum d’energia elèctrica respecte a una plataforma convencional. Incorpora nous sistemes d’eficiència energètica, com a molls de càrrega aïllats per a minimitzar les pèrdues de fred, il·luminació LED, sistema de gestió de la il·luminació amb sensors de moviment que permet ajustar automàticament el nivell d’il·luminació i inclús el seu apagat quan no cal, així com una zona fotovoltaica amb més de mil plaques solars que abastixen d’energia renovable.

Quant al transport ecoeficient, la Cooperativa ha continuat renovant en 2016 la seua flota de camions per a fer-la més sostenible. Actualment, compta amb 104 vehicles ecoeficients i està ampliant la seua flota de camions propulsats amb gas natural.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − catorze =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris