caixa popular

Consum col·labora amb UNICEF i Creu Roja després del terratrémol de Mèxic i l’huracà Irma

La Cooperativa destina 60.000 € per a millorar les condicions de vida de les persones afectades pel terratrémol a Mèxic i l’huracà Irma a Cuba

Consum col·labora amb UNICEF i Creu Roja després del terratrémol de Mèxic i l’huracà Irma
18/10/2017 -

Consum ha donat 30.000 euros a UNICEF Comité Espanyol per a contribuir a la reescolarització dels 7 milions de xiquets afectats pel terratrémol de Mèxic del passat 19 de setembre, i uns altres 30.000 € a Creu Roja per a ajudar a reconstruir els sistemes d’aigua i sanejament de les zones afectades per l’huracà Irma que va impactar, entre altres, en l’illa de Cuba el passat 8 de setembre.

Este matí ha tingut lloc a la seu de Consum un acte per a formalitzar esta col·laboració, al qual han assistit el president de Consum, Francisco Llobell; el president d’UNICEF Comité Comunitat Valenciana, Jorge Cardona; i el president provincial de Creu Roja Espanyola a València, Rafael Gandia. Durant la trobada, el president de la Cooperativa, Francisco Llobell, ha destacat que “en Consum treballem amb les persones en l’eix de la nostra gestió, la nostra activitat té sentit si és per elles i per a elles. Per esta raó no podem desatendre les necessitats de les persones afectades per estos desastres naturals”.

Esta ajuda ha permés a UNICEF destinar a Mèxic 10 tendes de campanya amb la finalitat d’escolaritzar més de 800 xiquets; enviar 60 unitats d’“Escoles en una Maleta”, un kit que inclou tot el material necessari perquè un professor puga fer classe a 80 xiquets (llibres, llapis, gomes, tisores, pissarra i una ràdio solar); i proporcionar 143 kits familiars d’aigua i higiene, amb els quals 715 persones tinguen coberta la higiene durant un mes i es puguen evitar així brots de malalties com la diarrea o el còlera.

UNICEF, el Fons de Nacions Unides per a la Infància, intenta arribar al màxim nombre de xiquets afectats pel terratrémol, que ha causat 407 morts i greus danys materials. El sisme, de 7,1 de magnitud en l’escala Richter, ha afectat 7 milions de xiquets i 155 municipis han declarat l’estat d’emergència. Segons les paraules del president d’UNICEF Comité Comunitat Valenciana, Jorge Cardona, “per a UNICEF és una gran satisfacció comptar amb Consum com a aliat clau davant de situacions d’emergència que afecten greument la infància. En este cas, la seua contribució ajudarà UNICEF a treballar perquè els drets dels xiquets mexicans no es vegen vulnerats per efecte del terratrémol.”

En la mateixa línia, la col·laboració amb Creu Roja s’ha destinat a l’enviament de 1.000 kits familiars d’higiene per a cobrir les necessitats bàsiques de l’atenció de les persones i sanejament de l’aigua de les àrees més afectades per l’huracà Irma, així com a l’enviament d’altres 1.000 kits familiars de cuina, amb útils de la llar (bateries, coberteria, vaixella i depòsits d’aigua), per a cobrir la pèrdua de materials de primera necessitat en situacions d’emergència. Una ajuda que estimem que arribarà a més de 12.000 persones. El president provincial de Creu Roja Espanyola a València, Rafael Gandia, ha destacat el compromís de Consum amb esta crida internacional de Creu Roja, amb efectes devastadors entre les comunitats més vulnerables.

La donació econòmica de Consum s’ha emmarcat dins del seu Programa d’Acció Social, com a part de la seua política de Responsabilitat Social Empresarial (RSE), com a empresa d’economia social, que aposta per les persones per damunt del capital.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris