25n
25N
25N

Consum ofereix suport psicològic i emocional a la seua plantilla amb un telèfon gratuït i confidencial

Consum ofereix suport psicològic i emocional a la seua plantilla amb un telèfon gratuït i confidencial
06/04/2020 -

Consum ha posat en marxa aquest dilluns un servei telefònic de suport psicològic i emocional per a la plantilla, de caràcter anònim i confidencial, per a proporcionar ajuda i assessorament als seus més de 16.000 treballadors, oferint pautes i recomanacions per a afrontar l’estat d’alarma pel coronavirus.

El telèfon gratuït, amb horari d’assistència de dilluns a divendres de 10 a 18 hores, està atés per professionals especialistes en psicologia i gestió emocional, informa la cooperativa en un comunicat.

Els treballadors poden comentar situacions que els preocupen, tant en l’àmbit personal com laboral. L’objectiu és ajudar a suportar l’elevada tensió emocional que viu la plantilla dels supermercats durant aquestes setmanes.

Per a afavorir el descans, Consum ha decidit no obrir cap supermercat d’Espanya aquest Divendres Sant, 10 d’abril. El dilluns 13 romandran tancats tots els seus centres de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

DE SIS A HUIT UNITATS PERMESES

Com a novetat, davant l’estabilització de l’afluència a les botigues, a partir d’aquest dilluns també s’amplia de sis a huit el nombre d’unitats d’una mateixa referència que una persona pot comprar al dia.

Entre les mesures de seguretat ja implantades destaca la instal·lació de mampares de seguretat en la línia de caixes de tots els seus supermercats, la reducció de l’horari d’obertura al públic de 10 a 20 hores o el control de l’aforament per a evitar aglomeracions. A l’entrada, els clients reben gel desinfectant i guants de plàstic.

Consum va aprovar un muntant de 3,8 milions per a gratificar als seus treballadors de botigues i plataformes logístiques, una compensació que es va abonar en la nòmina de març i va suposar 283 euros de mitjana per persona. Davant l’augment de demanda també va reforçar la seua plantilla en plataformes logístiques i supermercats, amb un total de 1.185 contractes i 1.233 ampliacions de dedicació des del 13 de març.

Paral·lelament, la companyia va sol·licitar des del primer moment la col·laboració ciutadana perquè només vaja una persona per família a realitzar la compra, abstenint-se en la mesura que siga possible ancians, xiquets i grups de risc, a més de recordar que només cal desplaçar-se si és imprescindible i prioritzar la targeta a l’hora de pagar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =