25n
Orgull
Orgull

El consultori de La Coma (Paterna) es queda sense metges de família després de demanar tots la baixa per patir "amenaces"

El consultori de La Coma (Paterna) es queda sense metges de família després de demanar tots la baixa per patir "amenaces"
12/08/2021 -

El centre de salut de La Coma, a Paterna (València), no disposa de metges de família en els últims dies, ja que les tres professionals que allí treballen han sol·licitat la baixa laboral.

Segons ha denunciat el PP de Paterna en un comunicat, les baixes laborals estan “ocasionades, pel que sembla, per la pressió i amenaces que pateixen les doctores del centre de salut i la falta de solucions municipals”.

Un cartell a la porta del centre adverteix als veïns que “no hi haurà atenció mèdica d’Atenció Primària a pacients d’entre 15 i 99 anys. Donada la situació, s’atendran urgències a Paterna (El Clot) i aquelles persones que tenien cita també seran ateses allí per un altre professional mèdic”.

El PP ha detallat que “s’ha deixat sense servei a diversos barris de Paterna, com La Coma, Bobalar, Mas del Rosari i la Pinaeta”. “En total, quasi 11.000 veïns, un 16% del total de la població paternera, són els que s’estan veient forçats a desplaçar-se al centre de salut Clot de Joan per a ser atesos per metges d’atenció primària”, ha indicat la portaveu del PP a la ciutat, Maria Villajos, que lamenta que desplaçar-se suposa per a “molts” dels veïns una “autèntica odissea”.

Per part seua, el Fòrum de Metges d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana (FOMAP-CV) ha mostrat “el seu suport i solidaritat” cap a tots els professionals del consultori de Paterna i ha manifestat que “lamenta profundament que els especialistes hagen hagut de suportar amenaces de mort i expressions d’ira en els seus llocs de treball”.

De la mateixa forma, ha criticat que el document amb els 16 requisits imprescindibles per a la reconstrucció de l’Atenció Primària davant la COVID-19 que va remetre a Sanitat “ha quedat en l’oblit”, “i precisament un dels punts de millora és garantir la seguretat dels professionals i pacients”, ha destacat.

Per això, ha demanat a la Conselleria que “pose les mesures adequades per a garantir la seguretat de tot el personal sanitari en l’exercici de la seua activitat assistencial, amb la finalitat d’acabar d’una vegada per sempre amb les agressions i prevenir les mateixes”.

Així mateix, fonts de la Conselleria de Sanitat han confirmat que les tres metgesses de família del centre estan de baixa, sense precisar la causa, ja que “pertany a l’àmbit privat dels professionals”.

Segons el departament que dirigeix Ana Barceló, el centre de La Coma “continua funcionant com habitualment en el que a prestació de Pediatria, Infermeria i Unitat de Conductes Addictives es refereix“. “Ara hi ha dos professionals mèdics que estan atenent les cites ja programades d’aquesta setmana. Les noves per a la setmana que ve s’estan donant ja a El Clot”, han precisat les mateixes fonts.

En eixe sentit, “Sanitat treballa per a cobrir les baixes com més prompte millor, però les borses estan esgotades” i, “mentrestant, s’estan adoptant diverses mesures organitzatives des del departament, per a donar resposta de la forma més eficaç possible, fins que es puga restablir la plena normalitat”.

A més, la Conselleria de Sanitat ha apuntat que “la seguretat s’ha reforçat recentment amb un efectiu addicional, i s’ha coordinat amb les forces i cossos de seguretat una intensificació del patrullatge per la zona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 15 =