25n
25N
25N

Consuelo Llobell (FMV): "Com a metgessa, la salut està per damunt de tot"

L’Ajuntament està treballant per a augmentar les subvencions i que les Falles de 2021 no es vegen afectades

EP

Consuelo Llobell (FMV): "Com a metgessa, la salut està per damunt de tot"

La Fallera Major de València 2020, Consuelo Llobell, ha comparegut aquesta vesprada, visiblement emocionada, i acompanyada per la seua Cort d’Honor, així com per la Fallera Major Infantil, Carla García. En la seua intervenció, ha volgut transmetre un missatge d’ànim i suport a tot el món faller, així com als sectors involucrats en la celebració de la Magdalena. Així, i encara que l’ajornament de les Falles ha suposat un dur colp, Consuelo Llobell ha assegurat que “com a metgessa, sé que la salut està per damunt de tot”.

Era la primera vegada que la Fallera Major de València compareixia, després de l’anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, d’ajornar la celebració de les festes josefines. D’aquesta manera, ha volgut recordar a tots els sectors que s’han vist afectats per aquesta decisió, propiciada per la crisi sanitària, i els ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat perquè, diu, “no només celebrarem les nostres festes al juliol – del 15 al 19 –, sinó que des de l’Ajuntament de València s’està treballant per a augmentar les subvencions i que aquesta situació no perjudique les Falles de 2021“.

A més, ha volgut agrair el ràpid consens al qual s’ha arribat de triar una nova data per a les Falles de 2020, que demostra “que el col·lectiu faller no es rendeix”. “No importa la calor, ni si serà estrany estar al casal sense el polar i la brusa perquè el que veritablement importa és que sí que tindrem Falles enguany“, i ha afegit Consuelo Llobell, “seran unes falles històriques, diferents, però les ganes i la il·lusió romandran intactes”.

Per descomptat, també ha volgut posar de manifest tots els sectors que treballen perquè, cada any, les Falles de València tiren avant. I és que, a més dels artistes fallers o la il·luminació, també són importants les floristeries, l’hostaleria o les perruqueries. “A vegades, no som conscients de tota la gent que treballa per a la celebració de les Falles, o la necessitat de salvaguardar una professió tan nostra com és la de l’artista faller. El món està percebent com són d’importants les Falles ja no només en l’àmbit cultural, sinó econòmic“.

Finalment, Consuelo Llobell ha conclòs demanant “coratge, il·lusió, alegria i tenacitat” de cara a les celebracions del mes de juliol. “Ens reposarem, res farà que el col·lectiu faller es done per vençut” perquè, com diu el lema de la Falla Municipal, “Açò també passarà“.

“EL MÓN PERCEBRÀ LA IMPORTÀNCIA DE LES FALLES A ESCALA CULTURAL I ECONÒMICA”

Enfront d’aquest nou context, Consuelo Llobell ha reivindicat: “una vegada més els fallers vam demostrar que som d’una altra pasta, que sabem deixar arrere les diferències per a remar junts, i com ja he dit en altres ocasions, sabem reposar-nos de les adversitats”. “Ara, més que mai, el món percebrà la importància de les Falles a escala cultural i sobretot econòmica”, ha afegit.

A més, ha recordat als artistes fallers, els pirotècnics, els floristes, les bandes de música, la indumentària, el muntatge de carpes i escenaris, la il·luminació, els diferents proveïdors de les comissions, l’hostaleria, els perruquers i maquilladores, les xurreries i bunyoleries i als molts altres sectors que s’estan veient afectats per l’ajornament de les Falles 2020.

“Ara, més que mai, ens adonarem de la necessitat de salvaguardar una professió tan nostra com la dels Artistes Fallers, ens adonarem, com bé va dir el president de JCF, Carlos Galiana, que el principal eix de la festa és precisament aqueix, la Falla”.

Consol Llobell ha destacat que “afortunadament, la majoria dels artistes fallers veuran com els seus monuments esperen fins a poder eixir al carrer quatre mesos després” i ha agraït a l’Ajuntament i la Generalitat el fet si es fes càrrec d’aqueix transport i magatzematge que es realitzarà en Fira València.

No obstant això, ha recordat que “algunes de les Falles, sobretot les d’Especial i Primera A, hauran d’assumir que ‘desplantar’ no és possible i veuran cremar a porta tancada l’esforç de tot un any de treball, però el faran sabent que simbòlicament aqueixes ‘cremàs’ seran un nou punt d’inici”.

“Les Falles s’han ajornat, no sols per a nosaltres, sinó també per a totes les comissions del ‘Cap i casal’, les de tota la Comunitat Valenciana, les de totes les Juntes Locals. I no sols això, les nostres festes germanes de Castelló també buscaran un nou buit en el calendari”. Per això, s’ha dirigit a cadascun dels fallers i falleres i especialment a les Falleres Majors, Falleres Majors Infantils, Presidents i Presidents Infantils de totes les comissions, als qui els ha manat el seu suport. “Tots junts farem de les Falles de 2020 unes falles especials”, ha afegit.

La Fallera Major també ha enviat un missatge de suport a les Reines de les Festes de Castelló, Carmen i Gal·la, als qui ha enviat “molts besos i ànims” i ha desitjat “esperar amb emoció per a saber quan podrem compartir amb elles les festes de la Magdalena”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =