Cessió d'una parcel·la per a la construcció del nou centre de salut de Malilla

Cessió d'una parcel·la per a la construcció del nou centre de salut de Malilla
19/01/2018 -

La cessió d’una parcel·la municipal de 2.430 metres a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a la construcció d’un centre de salut reivindicat pels veïns de Malilla, i la declaració de caducitat de la concessió de la Casa dels Bous i la Llotja de Pescadors atorgada a la Marina Auxiliant són alguns dels assumptes aprovats hui per la Junta de Govern Local.

Tal com han informat les portaveus del Govern de la Nau, Sandra Gómez i María Oliver, La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la cessió per part de l’Ajuntament a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, d’una parcel·la de 2.430 metres quadrats de superfície perquè es construïsca en ella un nou centre de salut per al barri de Malilla, reivindicat des de fa temps pels veïns d’aquesta zona de la ciutat.

Segons ha informat la portaveu Sandra Gómez, la parcel·la es troba entre els carrers Carrera de Malilla i Bernat Descoll. Gómez ha assenyalat, igualment, que l’objectiu és que la construcció d’eixa infraestructura sanitària, el pressupost d’execució de la qual ascendeix a 2,3 milions d’euros, puga licitar-se com més prompte millor i començar els treballs dins d’enguany. “Estem satisfets de poder posar aquesta parcel·la a la disposició de la Generalitat i seguir contribuint així a una València més consolidada i amb millors servicis en tots els barris”, ha dit Gómez.

RECUPERACIÓ PATRIMONIAL

Per la seua banda, la també portaveu María Oliver ha informat sobre l’aprovació de tres expedients que suposen la recuperació per part del Govern de la Nau de patrimoni de tots els valencians per a destinar-ho a un ús públic. Ha destacat que es tracta de patrimoni tan valuós com la “Casa del Bous” i de la parcel·la municipal on se situa l’immoble conegut com la “Llotja de Pescadors”, que a més troben al barri del Cabanyal, on s’està duent a terme un procés de revitalització i regeneració urbana.

Aquesta recuperació és possible després de declarar la caducitat de la concessió atorgada en el seu moment –data en la primera dècada del segle XX- a la societat “Marina Auxiliant de Patrons Pescadors del Poble Nou del Mar”, i que afecta també a un terreny situat al nord de la Casa dels Bous i del carrer dels Pescadors”.

María Oliver s’ha estés en relació a l’expedient de la Llotja de Pescadors, on es troben les “casetes” en les que actualment viuen unes 40 famílies amb les quals ara es podrà tenir ara una relació directa per a abordar la seua situació i trobar una solució. “L’Ajuntament no té intenció de vendre ni el sòl ni el vol del ben patrimonial que ara recupera, encara que si de trobar una solució a la situació d’aquestes famílies per a la qual fins ara no teníem capacitat”, ha matisat Oliver.

En la proposta d’acord, s’arreplega expressament “la voluntat de la Junta de Govern local de mantenir i conservar l’edificació”, i s’estableix l’obligació “de la concessionària d’abandonar i deixar lliures i buits aquests espais (els patis interiors), a la disposició de l’Ajuntament, en el termini de tres mesos”.

Quant a la proposta dels ocupants de les denominades “casetes” de comprar els terrenys sobre els quals s’asseu la concessió, es reconeix que fins i tot en l’hipotètic supòsit que es decidira l’alienació, “el dret d’adquisició preferent correspondria al concessionari”. És a dir, a la Marina Auxiliant.

María Oliver ha afirmat que “en cap cas l’ajuntament permetrà que s’especule amb un patrimoni de tots”. Ha puntualitzat que la situació d’aquestes famílies de la Llotja de Pescadors és diferent de la qual tenien els veïns de PAVIMAR, on si es va arribar a un acord per a poder accedir a la propietat dels habitatges que ocupaven, però al mateix temps ha ratificat la intenció i el compromís municipal de “defensar el dret a l’habitatge d’aquestes 40 famílies.”

PAGAMENT A PROVEÏDORS

D’altra banda, aquest matí la Junta de Govern Local ha aprovat la mitjana de pagament a proveïdors corresponent al passat mes de desembre, que ha sigut de 0,84 dies.

La portaveu Sandra Gómez ha recordat que el Govern de la Nau ha reduït el deute municipal des dels 735 milions d’euros que ascendia durant l’últim exercici pressupostari de l’anterior govern, a 583 milions d’euros en l’actualitat, i al mateix temps ha augmentat el pressupost d’inversions de 41 a 70 milions d’euros en eixe període de temps.

Finalment, “dins d’un nou concepte d’innovació que incorpora clarament el vessant social”, María Oliver ha informat sobre l’aprovació en Junta de Govern de les ajudes per a la realització de projectes d’innovació social per un import de 150.000 euros. “Totes les iniciatives que rebran ajudes estan relacionades amb projectes educatius i ratifiquen la nostra aposta decidida de fer de Valencià una Ciutat Educadora”, ha assenyalat Maria Oliver.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria