25n
25N
25N

Unides Podem insta al Consell a impedir la construcció d'Intu Mediterrani

E.P.

Unides Podem insta al Consell a impedir la construcció d'Intu Mediterrani
19/10/2019 -

El diputat de Unides Podem en Les Corts Ferran Martínez ha instat aquest dissabte al Consell a “esgotar totes les vies legals per a impedir la construcció” del macrocentre comercial Intu Mediterrani a Paterna (València), que al seu judici “amenaça el comerç local i el paratge natural de la Mola”, segons ha indicat el diputat d’aquesta coalició en Les Corts Valencianes, Ferran Martínez.

Martínez s’ha manifestat en aquests termes després que la secció primera de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja anul·lat la resolució de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de data 10 d’octubre de 2016 que denega la proposta del Pla d’Actuació Territorial Estratègica (LLIGUE) ‘Port Mediterrani’ i haja demanat al Govern valencià un nou informe perquè el projecte comercial siga sostenible.

El parlamentari de Unides Podem ha sostingut que “no pot anteposar-se la fam de beneficis d’una multinacional immobiliària britànica als interessos generals de la societat valenciana”.

En un comunicat, ha recalcat que Intu “insisteix en un model comercial desfasat, contrari a la dinamització del teixit comercial local i de proximitat i promou una forma de consum segregat que incentiva l’ús del cotxe i que acabaria amb un dels cada vegada més escassos paratges naturals de l’àrea metropolitana de València”.

Així mateix, ha advertit que aquest projecte “xoca frontalment amb la Declaració d’Emergència Climàtica aprovada recentment pel Consell”. Per això, demana que els membres del Botàniz siguen “coherents entre el que diuen i el que fan”. “No té sentit acordar una agenda comuna per a la transició ecològica si després ens trobem amb actuacions com les de l’alcalde Juan Antonio Sagredo a Paterna”, ha agregat.

El diputat autonòmic ha assenyalat que la sentència del TSJ “dóna marge de maniobra al govern valencià per a continuar frenant la construcció de Port Mediterrani”, al mateix temps que ha destacat que “és necessari anar més enllà, i la Conselleria d’Economia ha de tramitar al més prompte possible el PATSECOVA per a imposar límits a les grans superfícies en la Comunitat Valenciana”.

A més, “són possibles altres actuacions com la creació d’un impost als grans establiments comercials com el que ja existeix en altres Comunitats Autònomes”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 3 =