25n
25N
25N

Construcció i rehabilitació de nou centres educatius a València

Construcció i rehabilitació de nou centres educatius a València
16/01/2018 -

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, la regidora d’Educació, Maria Oliver, i el regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià, s’han reunit amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, per a abordar la proposta de l’Ajuntament de València del Pla Edificant. La reunió ha finalitzat amb un “complet acord” per a la construcció, reforma i millora de nou centres educatius de la ciutat, de forma que l’Ajuntament s’encarregarà de dur endavant les obres i, per tant, es podran agilitzar els tràmits que permeten la posada en marxa d’aquestes noves infraestructures educatives.

Concretament els centres de nova construcció seran tres: CEIP Fernando de los Ríos, a Quatre Carreres; CEIP Sant Àngel de la Guarda, a Jesús; i l’IES núm. 41 a Patraix. El regidor Campillo ha destacat la importància d’aquests tres nous centres: “el Fernando de los Ríos és un centre de titularitat municipal que hui dia està en uns baixos llogats, instal·lar-lo en un centre en condicions és molt important i dignificarà les seues instal·lacions. Respecte al centre Sant Àngel de la Guarda, tenim un compromís i un deute amb el centre per començar com més prompte millor la construcció del col·legi. Finalment, a Patraix donem resposta a una petició històrica del barri i descongestionem els actuals centres educatius”.

Pel que fa als centres on es realitzaran obres de reformes integrals, trobem els centres de CEIP Sant Josep de Calasanz als Poblats Marítims, CEIP Carles Salvador a Rascanya, CEIP Raquel Paya a l’Olivereta, CEIP Salvador Tuset a Benicalap i el CEIP Teodor Llorente i CEIP Lluís Vives a Extramurs.

“L’acord de hui en Conselleria és una molt bona notícia per a l’ensenyament públic de València. Ens adherim al Pla Edificant en una primera tanda de 9 obres, estem parlant de 3 nous centres, 6 rehabilitacions integrals, en un total de 8 escoles i un institut. Alguns d’ells amb reivindicacions històriques, com l’Institut de Patraix o el col·legi municipal Fernando de Los Rios, al barri de Malilla”, ha dit la regidora d’Educació Maria Oliver.

Per la seua banda, Vicent Sarrià ha manifestat el compromís de la seua delegació perquè des del servici es treballe perquè l’alumnat puga “disposar de les noves instal·lacions al més prompte possible” i “amb la major qualitat”. Ha precisat que des d’Urbanisme, el servici de Projectes Urbans s’encarrega de licitar l’obra de nova construcció del CEIP Sant Àngel de la Guarda i licitarà la redacció del projecte i l’obra de l’IES 41 de Patraix.

Aquesta acció de col·laboració “dóna bona mostra de la bona sintonia i treball conjunt que hi ha entre el Govern de la Nau i el Govern del Botànic, amb què valorem l’educació pública i les infraestructures educatives públiques de la nostra ciutat, abandonades conscientment per l’anterior govern del PP, qui volia relegar l’educació pública a l’últim escaló. El nostre govern treballa d’aquesta manera per situar l’educació de tots i totes en el lloc on es mereix”, ha dit Campillo. Altre punt important a destacar és que el procediment per començar aquests nous projectes s’iniciaran de manera immediata.

A més, en la reunió s’han detallat un llistat d’obres menors en multitud de centres escolars de tots els districtes de la ciutat. En pròximes reunions de treball s’acabaran de tancar els detalls d’aquestes accions més concretes. De fet, tal com ha explicat Campillo, “no és una proposta tancada. En un moment determinat podríem ampliar la nostra proposta si ho estimem oportú i tenim capacitat. Sense oblidar que aquesta és una proposta inicial per a 2018/2019, per tant continuarem invertint en altres col·legis en els quatre anys que queden per davant del Pla Edificant”.

En eixe sentit, Oliver ha destacat que “a banda d’aquestes obres majors, portarem un llistat tant Conselleria com nosaltres per a fer obres menors a tots els districtes de la ciutat, per tal de dignificar l’ensenyament públic tan maltractat per l’anterior govern del Partit Popular”.

D’altra banda, “cal destacar també que hi ha hagut un treball intens en els últims mesos per a elaborar aquesta proposta, que a més arriba a totes les zones de la ciutat de València i, especialment, a aquelles amb més problemes d’escolarització com ara Malilla. A més, ens hem coordinat tres servicis municipals: Educació (competències en matèria educativa), Servicis Centrals Tècnics (competències en manteniment de col·legis i arquitectura) i Projectes Urbans (competències en grans obres de construcció)”, ha dit Campillo.

“És una coordinació entre 3 Regidories de l’Ajuntament, que ens farem càrrec en els pròxims mesos, però comencem hui mateix la tramitació per a fer realitat aquestes obres molt necessàries per als centres educatius de la ciutat”, ha dit Oliver.

Una vegada autoritzada l’actuació, la Conselleria d’Educació delegarà ara en l’Ajuntament el projecte, que iniciarà els tràmits de forma immediata. Així l’Ajuntament, seguint tots els processos administratius, s’encarregarà de la contractació, construcció, direcció i la certificació de l’obra. La Conselleria d’Educació es farà càrrec del cost econòmic de les esmentades infraestructures educatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

bombers
CCCC
Valencia activa