Les comissions de Les Corts tiren a caminar: 5 presidències per a PSPV, 4 per a Compromís i 2 para PP, UP i Cs

Les comissions de Les Corts tiren a caminar: 5 presidències per a PSPV, 4 per a Compromís i 2 para PP, UP i Cs
06/06/2019 -

Les comissions permanents de Les Corts Valencianes han tirat a caminar aquest dijous amb les sessions constitutives, desenvolupades a partir de les 10.00 hores, en les quals s’han triat les seues Meses, amb 5 presidències per al PSPV, 4 per a Compromís i 2 para PP, Unides Podem (UP) i Ciutadans (Cs), en virtut a un acord entre aquests grups. Vox és l’únic grup que es queda sense representació en eixes Meses.

En concret, el PSPV presideix la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions (Alfred Boix); la de Justícia, Governació i Administració Local (Toñi Serna); la d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports (Mercedes Caballero); la de Sanitat i Consum (Carlos Laguna) i la de Drets Humans (Vicent Arques).

Compromís presideix les d’Educació i Cultura (Jesús Pla); la d’Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies (Josep Nadal); Política Social i Ocupació (Cristina Rodríguez) i Medi ambient, Aigua i Ordenació del Territori (Juan Ponce).

Per al PP són les presidències de la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda (Eva Ortiz) i d’Assumptes Europeus (Felipe Carrasco), mentre que Unides Podem presideix les de Polítiques d’Igualtat de Gènere i del col·lectiu LGTBI (Cristina Cabedo) i la de Radiotelevisió Valenciana i Espai Audiovisual (Estefanía Blanes). Per a Cs és la presidència de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (Emigdio Tormo) i la de Peticions (María Quiles).

El president de Les Corts, Enric Morera, ha subratllat que és un dia “molt important per a continuar completant l’arquitectura institucional que ha de donar resposta als problemes que té la societat valenciana”. Ha destacat, així mateix, que en les comissions s’articula el treball parlamentari i també s’escolta a la societat civil.

VOX ESTUDIA RECÓRRER

El president del grup parlamentari Vox, José María Llanos, ha lamentat que la resta de grups coneixen els continguts “a priori” i a ells se’ls presenten les coses “a última hora en Junta de Síndics” i “evidentment això no és complir, potser amb la lletra de la democràcia sí, però no per descomptat amb el contingut del que és una verdadera democràcia”, en referència al fet que la seua formació es quedara fora d’eixe acord per a repartir els càrrecs en les comissions.

“Anem a recórrer-ho, anem a parlar amb els nostres assessors jurídics i, en la mesura que puguem, anem a intentar que açò es canvie”, ha assenyalat davant els mitjans.

Preguntat sobre eixe possible recurs, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha indicat que “podien posar-se d’acord amb Bildu, PNB i totes les forces de l’Estat espanyol que no estan en les taules”. En Les Corts estava clara la voluntat de representar la majoria del Botànic i hi ha una minoria que “té dret” a estar i s’ha apostat per incloure-la amb vicepresidències i secretaries on era possible.

“Si les forces de l’oposició no es posen d’acord i hi ha dos que s’ho queden tot… no hi ha cap apartheid, t’ho donen els vots”, ha dit.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 5 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
anna i la maquina del tiempo
alcasser
cultura als barris 2019
punt cat