25n
25N
25N

El Constitucional resoldrà aquesta setmana el recurs contra l'exclusió de Cantó de les llistes del PP

El Constitucional resoldrà aquesta setmana el recurs contra l'exclusió de Cantó de les llistes del PP
12/04/2021 -

El Tribunal Constitucional resoldrà aquesta setmana el recurs del Partit Popular contra la sentència que exclou a Toni Cantó i a Agustín Conde de les llistes populars a les eleccions del pròxim 4 de maig en la Comunitat de Madrid per ser “inelegibles”.

A primera hora del matí, el recurs encara no havia arribat al tribunal de garanties, han indicat a Europa Press fonts del TC. Una vegada que siga registrat, els magistrats tindran tres dies per a deliberar sobre la impugnació.

La presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat aquest matí que compta amb l’exportaveu de Ciutadans en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, encara que no vaja en la llista electoral. Però espera que el Tribunal Constitucional faça prevaldre el seu dret individual a la participació.

Cantó avisava anit que encara que no estiga en la candidatura encapçalada per Isabel Díaz Ayuso es deixarà “fins a l’últim alé” per la llibertat. “El PSOE ja va intentar que els madrilenys no votaren aquest 4-M. Ara tracta d’excloure’m de la llista d’Isabel Díaz Ayuso”, va escriure en les seues xarxes socials.

En una resolució coneguda ahir, el Jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid dictamina excloure-li de la llista en considerar-ho “inelegible” per no estar inscrit en el cens electoral vigent, després d’una denúncia dels socialistes.

La fallada recull que Cantó es va empadronar a Madrid, per canvi de residència, el 22 de març de 2021 i Conde el 26 de març de 2021, però incideix en què “el fet que reunisquen, actualment, la condició de veïnatge administratiu de ciutadans de la Comunitat de Madrid, no els confereix el dret a ser elegibles a les presents eleccions a la seua Assemblea Legislativa, del pròxim 4 de maig de 2021”.

I és que, segons recull la sentència, “la Llei Autonòmica 11/1986, de 16 de desembre, disposa en el seu article 2 que per a l’exercici del dret de sufragi és indispensable la inscripció en el Cens Electoral vigent”. A més, en el seu article 3 es recull que “serà elegibles els ciutadans que posseïsquen la condició d’elector, no estiguen incursos en causa d’inelegibilitat”.

És a dir, s’especifica que per a poder ser candidat ha de reunir-se la condició d’elector, és a dir, que s’estiga inscrit en el cens electoral “vigent”, en aquest cas el de l’1 de gener de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − tretze =

museo prehistoria
museo prehistoria