25n
25N
25N

El Consorci de Museus i 'Hablarenarte' llancen una convocatòria d'intercanvi i internacionalització per a agents culturals

Se seleccionaran 12 agents culturals del territori valencià per a participar en el programa DINAMO en què també participen la Casa Encendida de Madrid i el Centre Huarte de Pamplona. El programa DINAMO pretén recolzar i potenciar projectes culturals que sorgeixen de la iniciativa ciutadana i artística

El Consorci de Museus i 'Hablarenarte' llancen una convocatòria d'intercanvi i internacionalització per a agents culturals
09/02/2017 -

El Consorci de Museus, dins del seu programa d’Educació i Mediació, s’ha sumat al projecte DINAMO, una proposta d”Hablarenarte’ que pretén recolzar i potenciar projectes culturals que sorgeixen d’iniciatives ciutadanes i/o artístiques per a generar xarxes d’intercanvi de coneixement i d’internacionalització d’idees afins.

Segons el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, “estem treballant en projectes comuns amb altres institucions tant públiques com privades amb l’objectiu de contribuir al suport del sector artístic a la nostra Comunitat, obrint noves portes als seus professionals”.

“El programa DINAMO permet compartir experiències amb altres agents culturals europeus i situar el Centre del Carme en el panorama nacional i internacional”, ha conclòs.

Aquest programa es posa en marxa a partir de l’experiència d”Hablarenarte’ com a soci de Trans Europe Halles, una xarxa europea d’espais culturals independents amb més de trenta anys de trajectòria. Disseminats per tot Europa, els 65 centres que componen la xarxa es caracteritzen per sorgir a partir d’iniciatives ciutadanes i/o artístiques i, després d’haver innovat en distints camps de la creació contemporània com ara medi ambient, sostenibilitat, educació i mediació, ser hui centres de gran trajectòria i prestigi. Aquest coneixement i experiència apresa és la que es vol compartir amb els agents culturals radicats a Espanya a través d’un format eminentment participatiu que s’ha denominat “clínica de projectes”.

El Centre del Carme de València és un dels tres centres espanyols seleccionats per a participar en aquest programa europeu, junt amb la Casa Encendida de Madrid o el Centre Huarte de Pamplona.

El programa, subvencionat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, pretén posar en contacte projectes amb idees afins dins d’una mateixa Comunitat que serà compartit amb altres socis nacionals i internacionals dins de la xarxa europea Trans Europe Halles.

Per a això, el Consorci de Museus i la plataforma ‘Hablarenarte’ han llançat una convocatòria pública per a seleccionar els 12 agents culturals del territori valencià (4 pertanyents a museus i centres públics i altres 8 a projectes independents) que formaran part d’aquest programa.

La convocatòria està dirigida a creadors, artistes, gestors culturals, educadors o mediadors de museus, treballadors culturals, altres grups relacionats amb participació ciutadana, treball en xarxa o processos col·laboradors.

Sota el títol ‘DINAMO. Xarxes i pedagogies col·lectives: complexitats i reptes’, el programa arribarà al Centre del Carme els dies 23, 24 i 25 de març.

Durant 3 dies es realitzaran sessions de treball grupals, dirigides per un expert. L’objectiu és aprendre col·lectivament a través de tutories col·laboratives entre parells, a fi d’establir un diagnòstic i tractament específic a cadascun dels casos en marxa que són els propis projectes dels agents participants.

Les sessions al Centre del Carme estaran guiades pels experts Javier Rodrigo, coordinador de transductors -plataforma d’investigació i mediació cultural iniciada en 2009 que treballa en processos de mediació, pedagogies col·lectives, investigació aplicada i proximitat – i Eva-Maria Schneidhofer, responsable de projectes educatius en WUK (Viena) -centre cultural creat en 1982, pertanyent a la xarxa de Trans Europe Halles, centrat en produccions culturals en arts escèniques i performatives, educació i assessoria pedagògica a altres institucions.

La convocatòria queda oberta des de aquest dimecres, amb un termini per a presentar projectes fins al 27 de febrer, en la web d”Hablarenarte’: www.hablarenarte.com/convocatorias/convocatoria/dinamo-centro-del-carmen/ .

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + un =