25n
25N
25N

Bombers del Consorci rescaten a més de 50 persones a la muntanya durant l'estiu

Bombers del Consorci rescaten a més de 50 persones a la muntanya durant l'estiu
26/09/2019 -

Bombers del Consorci Provincial de València han rescatat durant l’estiu a més de 50 persones en serveis de muntanya a la província. Des de juny i fins hui, els efectius han assistit en 86 rescats rurals, dels quals més de mig centenar han sigut emergències de ciclistes caiguts i senderistes lesionats i la resta, rescats d’animals.

Una vegada passat l’estiu, la presidenta del Consorci de Bombers de València (CPBV), Maria Josep Amigó, ha valorat la campanya de rescats a la muntanya i la “gran professionalitat demostrada en tots els serveis per part dels bombers”.

“Hem detectat un augment del nombre de serveis a la muntanya relacionats amb rescats d’escaladors, ciclistes i senderistes caiguts, lesionats o amb colps de calor. Per això demanem prudència i planificació. És crucial”, ha indicat Amigó en un comunicat.

Les zones on més rescats s’han produït han sigut a les comarques de la Ribera i la Safor, principalment en la Murta i la Casella d’Alzira així com en Tavernes i Simat de la Valldigna. Altres termes on els bombers han realitzat aquests serveis són Torís, Cortes de Pallars, Sot de Xera, Ontinyent, Bocairent, Anna, Barxeta, Aiora, Titagües i Xulella, entre altres localitats.

El Consorci compta des de l’any 2017 amb el Grup Especial de Rescat a Altura (GERA), una unitat especialitzada formada per 13 bombers rescatadors creada per a millorar la resposta davant rescats en muntanya i rescats complexos que requerisquen tècniques de treball amb cordes, cerques o inundacions.

A més, estan a punt d’incorporar-se tres bombers rescatadors més que ja han finalitzat el procés i la formació necessària. El Consorci ha detectat un augment del nombre de rescats rurals en els últims anys. En 2018 va haver-hi 234, un 23% més que en 2017 quan el número va ser de 190 i un 81% més que en 2015 quan es van comptabilitzar 129. Enguany porta 153.

“Amb el bon temps la gent ix més a la muntanya. Però hem de tindre en compte que hem d’ajustar l’activitat a la nostra forma física i tècnica i emprar els materials adequats. Ens trobem amb persones que no porten ni aigua ni menjar i van sense el mòbil carregat”, ressalta Amigó.

El GERA treballa en col·laboració amb l’helicòpter de rescat de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta en Emergències (AVSRE) en aquells serveis que ho requereixen. Hi ha determinats serveis amb difícil accés per terra que l’helicòpter pot fer el rescat en cinc minuts, ha destacat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

CCCC
torrent