25n
25N
25N

El Conservatori Superior José Iturbi inaugura la primera mostra de música tradicional

El centre, que gestiona la regidoria d’Educació, crea esta nova trobada al voltant dels i de les alumnes de l’especialitat de dolçaina

El Conservatori Superior José Iturbi inaugura la primera mostra de música tradicional
02/02/2020 -

Este dilluns 3 de febrer el Conservatori Superior José Iturbi inaugura a València la I Mostra de Música Tradicional, un esdeveniment setmanal – se celebra del 3 al 7 de febrer – “cultural i participativa per a fomentar la convivència i cooperació dels i les estudiants de dolçaina amb la resta de la comunitat educativa i la societat en general”.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha manifestat que un dels objectius d’esta primera Mostra – i de les pròximes edicions – és “situar la música tradicional valenciana en el seu context etnomusicológic, social i cultural”. En este sentit, Ibáñez ha avançat que “la dolçaina i el tabal en les festes i tradicions dels nostres pobles viuran una anàlisi i interpretació durant una setmana, fixada per a enfortir l’ensenyament, el foment i la difusió de la música tradicional, afavorint també la cooperació amb les entitats de la ciutat”.

Del 3 al 7 de febrer es desenvoluparan una sèrie d’activitats – obertes a la participació per a l’alumnat del conservatori, els dolçainers de la ciutat, i per al públic en general – en les instal·lacions del conservatori municipal. Així mateix, s’obri una exposició permanent en l’espai sota el títol ‘Gèneres de la música tradicional valenciana per a dolçaina i tabalet’. Es tracta d’una exposició feta pels alumnes que oferix una visió de tots els gèneres de la música tradicional de dolçaina i tabalet, que explica les seues característiques i funcionalitat social i cultural a les comarques valencianes.

“Els estudis de dolçaina en els ensenyaments professionals permeten el foment, protecció i difusió del nostre instrument popular més representatiu i de la seua música, així com la creació dels mitjans i les condicions necessàries perquè la societat valenciana puga desenvolupar una cultura musical pròpia en tots els àmbits”, ha remarcat la regidora Ibáñez. “Des de la regidoria d’Educació, es dona suport als i les alumnes amb la condició de donar visibilitat i divulgació als estudis de música tradicional al conservatori”, ha conclòs.

programació

Dilluns 3 de febrer:

– 16.00 h: Xerrada-col·loqui amb Cristina Martí, dolçainera i professora de guitarra. Coautora de la col·lecció de llibres Estudiant la dolçaina, Mètode Elemental.
– 17.30 h: Acte inaugural de les jornades amb cant d’albaes a càrrec de l’alumnat de l’especialitat de Cant Valencià del Conservatori de Catarroja, i la participació del cor d’ensenyances elementals del conservatori José Iturbi.
– A continuació, visita guiada per l’exposició.

Dijous 6 de febrer:

– 18.00 h: Xerrada-Taller: “Sin dolor, toco mejor” a càrrec de José Dapena, fisioterapeuta especialista en Arts Escèniques.
– 19.00 h: Audició del alumnes de dolçaina del conservatori José Iturbi.

Divendres 7 de febrer:

– 18.00 h: Conferència a càrrec de Jordi Reig. Musicòleg i catedràtic de composició del Conservatori Superior de Música de València. Investigador i un dels màxims coneixedors i estudiosos de la música tradicional valenciana.
– 18.30 h. Conferència de Rosana Pons Professora d’història de la música i estètica del Conservatori José Iturbi.
– 19.30 h. Conferència: “Entre la música tradicional i el folklore”. Pau Llorca, llicenciat en història i dolçainer, alumne del Conservatori José Iturbi.
– Actuació de la Jove Muixeranga de València

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 8 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
el puig