25n
Orgull
Orgull

El Conservatori Municipal de Música José Iturbi impulsa la compatibilitat horària entre els centres educatius i l’ensenyament de música

El Conservatori Municipal de Música José Iturbi impulsa la compatibilitat horària entre els centres educatius i l’ensenyament de música
15/06/2021 -

Per tal de facilitar als estudiants la compatibilitat dels seus estudis, el Conservatori Municipal de Música ha “reforçat la seua aposta perquè el seu alumnat tinga la flexibilitat horària i coordinació pedagògica que li done suport, acompanye i ajude durant la seua trajectòria de formació musical i d’estudis generals”, ha explicat la regidora d’Educació, Maite Ibáñez.
Amb el projecte de coordinació horària es pretén ampliar les capacitats per aplicar de forma integrada els continguts propis de cada ensenyament i etapa educativa, per tal d’aconseguir la realització adequada d’activitats i la resolució eficaç d’inconvenients. Per això l’alumnat que curse conjuntament els dos ensenyaments necessita invertir només el temps necessari en l’assistència a classes presencials per poder dedicar més hores a l’estudi i treball individual d’aquestes.

“Fins al moment, el Conservatori José Iturbi tenia tres coordinacions horàries amb tres instituts propers que compartien alumnat, però per al pròxim curs 2021-2022 seran set les escoles i instituts adherits a aquest projecte”, ha destacat Ibáñez. Aquests centres són l’IES Font de Sant Lluís, IES Districte Marítim, IES Balears, IES Ramon Llull, IES Sorolla, el centre privat d’educació infantil, primària i secundària Salesians-Sant Joan Bosco i el centre privat d’educació infantil, primària i secundària Sant Vicent Ferrer-Dominics.

Tot i la càrrega horària que setmanalment tenen aquests estudiants, s’ha comprovat que el seu rendiment escolar i musical és més gran. En aquest sentit, Ibáñez ha valorat que tant des de la comunitat educativa com des de l’administració hem “d’afavorir les mesures necessàries per a fomentar una societat més creativa i una educació integral en la qual l’alumnat gaudisca dels seus estudis i de la seua formació completa en els àmbits musicals i en els centres escolars, sense les conseqüències d’una immensa càrrega lectiva”.

Gràcies a aquesta mesura “un gran nombre d’alumnes i alumnes en comú es beneficiaran de la regulació de la compatibilitat horària i la simultaneïtat entre els ensenyaments de règim general i els ensenyaments professionals de música. Aquesta experiència facilitarà i ajudarà al bon aprofitament d’aquests dos ensenyaments paral·lels”, ha valorat Ibáñez.

A la ciutat de València, igual que a la resta de la Comunitat Valenciana, hi ha una enorme tradició musical, materialitzada en les bandes de música i cors, a més de l’elevada matrícula en els conservatoris de música. Per tant, el percentatge d’alumnat que estudia paral·lelament els ensenyaments professionals de música i estudis de secundària o batxillerat és destacat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − tres =