caixa popular

47.500 euros per a la conservació del Tancat de la Pipa de l'Albufera

47.500 euros per a la conservació del Tancat de la Pipa de l'Albufera
05/10/2017 -

La Regidoria de Govern Interior i Devesa-Albufera ha aprovat una partida de 47.500 euros per a la conservació natural del Tancat de la Pipa, en el Parc Natural de l’Albufera, a les associacions sense ànim de lucre Acció Ecologista Agró i Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife). Així ho ha explicat aquest matí el regidor Sergi Campillo.

Es tracta d’una subvenció municipal que té com a objectius, a més de la conservació, la potenciació del seu patrimoni natural així com donar a conéixer-lo al públic, especialment als veïns i veïnes de la ciutat de València i dels pobles del municipi. També es pretén constituir un motor de desenvolupament sostenible i banc d’idees per a la població local. D’altra banda, les dues associacions desenvoluparan accions i esdeveniments d’interés comú i que valoren el patrimoni natural municipal.
El regidor Campillo ha destacat la importància de “tindre cura i conservar el Tancat de la Pipa, una xicoteta reserva de 40 hectàrees situada a la riba nord de la llacuna de l’Albufera, en la seua major part dins del terme municipal de València ciutat, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ha atorgat la concessió a les entitats ambientalistes Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Donem suport d’aquesta manera a les dues entitats, que custodien i gestionen aquest espai. Volem acostar l’Albufera a la ciutat de València i potenciar tot el sistema d’educació ambiental que impulsen al voltant del Tancat de la Pipa”.

Es tracta d’un enclavament en el qual des de 2009 s’ha desenvolupat un projecte pilot de recuperació de la qualitat de l’aigua i la biodiversitat. Això ha permés l’establiment de poblacions d’interés a escala regional d’algunes aus aquàtiques, com el sivert, la fotja, el vítol, l’ascle, la xitxarra bigotuda o boscarler comú mitjançant la presència d’ambients amb inundació permanent i la recuperació de vegetació submergida.

La subvenció, de 47.500 euros, es reparteix entre Acció Ecologista Agró amb una quantitat de 29.687 euros i SEO/BirdLife amb 17.813 euros per “raons d’interés públic, social, econòmic i humanitari”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris