25n
Orgull
Orgull

Consells farmacèutics per a combatre la retenció de líquids

Consells farmacèutics per a combatre la retenció de líquids
23/06/2020 -

La retenció de líquids, també coneguda com a edema o retenció d’aigua; ocorre quan parts del cos s’unflen a causa de l’acumulació de líquid atrapat. Això pot ser el resultat de la falta d’activitat física, ja siga per un estil de vida sedentari amb poca activitat física o per treballar en labors que no requereixen molt de moviment, com aquells treballs en què has de passar hores assegut.

Afortunadament, es pot combatre retenció líquids de diverses maneres ja siga per a disminuir la seua intensitat o eliminar-la per complet, això pot variar depenent de l’element causant.

Causes principals de la retenció de líquids

Si pateixes de retenció de líquids, podria haver-hi una sèrie de factors en joc, entre els quals es troben:

Dieta deficient: Una de les principals causes de la retenció d’aigua és una dieta deficient: tant l’excés de nivells de sodi com l’excés de sucre poden conduir a la retenció de líquids. En el cas de la sal, per exemple, en menjar-la en massa quantitat pot provocar que es retinguen líquids perquè el teu cos necessita retenir aigua per a diluir-la. Per tant, hauràs de tindre una alimentació balancejada i controlada en sal i sucres, contribuint d’aquesta manera al fet que el cos retinga menys líquids.

Falta d’activitat física: Un estil de vida sedentari igualment és un factor important. Quan et mous, els músculs de les teues cames bomben el líquid de retorn al teu cor; i si això no succeeix, pot ser un factor contribuent. Simplement fer alguna cosa d’exercici suau pot ser efectiu per a reduir l’acumulació de líquid en algunes àrees. Això és elemental per a totes les persones, especialment per a aquelles que tenen un treball on no estan actius físicament pel que el moviment és pràcticament nul.

Tindre sobrepés: L’excés de pes és un altre causant de la retenció d’aigua. Tindre sobrepés afecta la circulació, ja que el greix corporal excedent pot exercir pressió sobre les venes.

Com combatre la retenció de líquids?

La retenció de líquids pot causar molèsties, afortunadament hi ha maneres de combatre-la perquè disminuïsca o desaparega per complet. Per a això, has de tindre en compte els següents consells:

1) Menjar menys sal: Quan es menja massa sal, s’altera l’equilibri de sodi i potassi dins de les cèl·lules. Idealment, s’ha de tindre més sodi fora de les cèl·lules que dins, però menjar molta sal significa que succeeix el contrari: més sodi ingressa a les cèl·lules i queda menys fora. Com a resultat, l’excés de líquid també ingressa a les cèl·lules per a diluir l’alta concentració de sodi, per la qual cosa les cèl·lules s’unflen provocant la retenció de líquids. Una dieta baixa en sal és essencial quan es tracta de combatre la retenció de líquids.

2) Beure més aigua: Pot semblar contraproduent beure més aigua quan el teu cos ja està retenint l’excés de líquid, però aquesta és realment una de les formes més efectives per a reduir la retenció de líquids. Beure molta aigua ajudarà a desencadenar l’alliberament d’orina i a eliminar les toxines i l’excés d’aigua a mesura que els renyons registren que hi ha suficient aigua per a mantenir al teu cos funcionant.

3) Augmenta els teus nivells de potassi: A diferència de la sal, es necessita un alt volum de potassi dins de les cèl·lules i un baix volum fora de les cèl·lules en el líquid intercel·lular. Per a aconseguir-ho, necessites augmentar la ingesta d’aliments que siguen fonts de potassi com els moniatos, els plàtans i els alvocats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 19 =