25n
25N
25N

La conselleria i l'FVMP coincideixen en la necessitat de reforçar la transparència

La conselleria i l'FVMP coincideixen en la necessitat de reforçar la transparència
21/04/2020 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, s’ha reunit aquest matí per videoconferència amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, amb qui ha compartit la preocupació per la situació derivada de la crisi de la COVID-19.

Consellera i president de la FVMP han remarcat la necessitat, «en moments com el que estem vivint aquests dies, de mantenir encara més, si cap, els principis i valors de la democràcia i el bon govern». Tots dos han subratllat que com a representants públics «adquirim un altre paper significatiu, com a font d’informació veraç, útil i oportuna. La millor manera de combatre les mentides i les faules és garantint la transparència i publicitat activa de la presa decisions i la seua gestió posterior».

Ambdues institucions han acordat enviar una carta als ajuntaments de tot el territori, en la qual subratllen el reforçament dels sistemes de transparència, adaptant-los a la situació actual decretada per l’estat d’alarma, amb la finalitat de garantir el coneixement públic de les decisions i procediments presos per les administracions durant la duració de la crisi de la COVID-19, instant en el cas de les corporacions a fer públics aquells acords presos per l’Alcaldia, la Junta de Govern Local i/o altres òrgans municipals.

Conselleria i FVMP destaquen també la coordinació i centralització dels mecanismes d’informació pública per a la ciutadania i animen la població a informar-se a través de canals oficials i altres fonts fiables i al fet que es facilite tota la informació a l’oposició, es permeta la seua capacitat de proposta i siga informada dels acords que són presos i de les iniciatives llançades en l’àmbit municipal.

Portal GVAOBERTA

Per últim, la carta també insta a les corporacions a fer arribar, a través de la FVMP, al Portal de Transparència GVAOberta de la Conselleria, totes les mesures adoptades pels ajuntaments, amb l’objectiu d’agrupar-les i publicitar-les en l’espai web habilitat: consultar aquí
Pérez Garijo i Alfaro han mostrat la voluntat conjunta de col·laboració, entre les dues institucions autonòmiques, i amb cadascun dels ajuntaments de tot el territori. «La proximitat de l’àmbit municipal amb la ciutadania és un element clau del nostre sistema polític i en aquestes circumstàncies és fonamental», han assenyalat a la missiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 8 =