25n
Orgull
Orgull

La Conselleria de Transició Ecològica augmenta el pressupost en prevenció d'incendis de 15 a 27 milions d'euros (80%) des de 2015

Mireia Mollà visita l’Observatori Forestal 24 hores de Serra i assenyala que la conselleria està construint 15 depòsits d’aigua per a la prevenció i extinció d’incendis

La Conselleria de Transició Ecològica augmenta el pressupost en prevenció d'incendis de 15 a 27 milions d'euros (80%) des de 2015
30/06/2021 -

La Conselleria de Transició Ecològica augmenta el pressupost de prevenció d’incendis de 15 a 27 milions d’euros des de 2015. L’increment del 80% va acompanyat a més d’una pujada del 77% en la dotació destinada al servei de vigilància preventiva.

La consellera Mireia Mollà s’ha referit a la inversió durant la visita a l’Observatori Forestal 24 hores Alto del Pinar, a Serra, on també s’ha reunit amb una unitat de vigilància amb motobomba, un tipus de vehicle el que treballen dues persones i equipat amb un depòsit d’aigua de 400 litres per a actuacions d’urgència de xicoteta envergadura.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha explicat que el pressupost respecte a 2015 ha pujat per damunt del 60% en totes les partides: vigilància preventiva, infraestructures i ajudes al voluntariat.

Concretament, la inversió per a infraestructures en execució ascendeix a quasi 6 milions d’euros mentre que altres 3 milions ultimen ara el procés de tramitació.

El departament que dirigeix Mollà està construint 15 depòsits d’aigua per a la prevenció i extinció d’incendis, treballa en la millora i manteniment dels camins i pistes forestals, a més d’en l’obertura i adaptació de tallafocs.

“La prevenció és l’eina fonamental contra els grans incendis i un pilar elemental sobre el qual hem de construir un futur i una transició ecològica responsable. Els ecosistemes forestals madurs són grans captadors de CO₂ i la seua protecció és política activa de lluita contra el canvi climàtic”, ha subratllat la consellera.

Mollà ha destacat el treball essencial de les més de 740 persones que fan treballs de vigilància preventiva, així com la perspectiva integral de l”Estratègia Mosaic’ de prevenció d’incendis.

Es tracta d’una eina de planificació, gestió, innovació i prevenció activa que contempla noves infraestructures i projectes de gestió, el desenvolupament d’instruments de predicció i teledetecció adaptada al territori i una accelerada als Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF).

Així, des de principi de legislatura s’han aprovat 213 nous plans -enfront dels 48 de l’última dècada- i està previst que el 70% dels municipis compten amb aquest recurs eficaç en la prevenció i lluita contra el foc al tancament de 2021.

L’impuls també arriba a la revisió dels Plans de Prevenció dels Parcs Naturals. Des de 2019 ja s’han aprovat deu nous documents mentre que altres 10 estan en l’última fase de la seua tramitació (la Comunitat compta en total amb 22 parcs naturals).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − sis =