25n
25N
25N

Conselleria sanciona a una empresa del sector dels taulells per superar els límits d'emissions

Les inspeccions persegueixen tant el compliment de les exigències mediambientals com la competència en condicions d’igualtat

Conselleria sanciona a una empresa del sector dels taulells per superar els límits d'emissions
11/12/2019 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha sancionat amb 36.000 euros a una empresa del sector dels taulells de L’Alcora (Castelló) per incomplir els límits legals d’emissions a l’atmosfera.

La detecció ha sigut possible gràcies al nou mecanisme de control, implantat per la Conselleria, dins del seu programa anual d’inspecció mediambiental per a revisar aquelles instal·lacions que compten amb Autorització Ambiental Integrada.

El nou mètode consisteix a acompanyar als inspectors amb equips homologats acreditats per al mesurament d’emissions en continu, de manera que permeten comprovar l’índex d’emissions quan la fàbrica està en funcionament.

La consellera Mireia Mollà ha destacat que el programa de control persegueix assegurar tant la legalitat en matèria d’emissions, com la competència lleial en condicions d’igualtat per part de totes les empreses.

Durant la campanya estival, la Conselleria ha inspeccionat tres instal·lacions del sector dels taulells i només una d’elles ha sigut objecte d’expedient de sanció per superar els llindars permesos, tant en emissions difuses com en canalitzades.

Mollà ha reclamat al Govern la necessitat que el sector “siga reconegut de manera justa dins del mix energètic nacional, a través dels sistemes de cogeneració i eficiència energètica”. Ha expressat, a més, que el control garanteix que ningú “puga sentir-se impune d’emetre per damunt del permés i que tots apliquen les millors tècniques disponibles donada la seua importància en la lluita contra el canvi climàtic”.

Per part seua, el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha indicat que l’empresa ja ha acreditat l’aplicació de mesures correctores a més d’haver abonat la sanció de manera voluntària.

Així mateix, ha afegit que la Conselleria “no descarta realitzar inspeccions en cap de setmana o en períodes vacacionals per a controlar millor i impedir a les empreses l’obtenció de rendiments il·lícits de les seues activitats”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 4 =

art en blanc