25n
25N
25N

La Conselleria recomana "no parlar" en el transport públic per a minimitzar el risc de contagi

Actualment el servei ronda un 65% d’ús respecte a abans de la pandèmia

La Conselleria recomana "no parlar" en el transport públic per a minimitzar el risc de contagi

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que encapçala Arcadi España, ha impulsat la recomanació d’evitar parlar en el transport públic per a reduir el risc de transmissió de la Covid-19.

Es tracta d’una iniciativa que s’està difonent ja tant en un pla de mitjans com en els mateixos trens, on s’està procedint a la col·locació de cartells informatius amb diverses mesures entre les quals s’inclou aquesta recomanació. Aquesta mesura, que també serà recordada per la megafonia de les instal·lacions, se suma als dispensadors d’hidrogels i al reforç de la neteja i desinfecció.

Dilluns passat el Ministeri de Ciència i Informació difonia un estudi d’investigadors espanyols de reconegut prestigi sobre vies de transmissió del SARS-Cov-2, concloent que existeix una “evidència significativa” sobre la transmissió de la infecció del coronavirus per la via d’aerosols

Precisament, dilluns passat el Ministeri de Ciència i Informació difonia un estudi d’investigadors espanyols de reconegut prestigi sobre vies de transmissió del SARS-Cov-2, concloent que existeix una “evidència significativa” sobre la transmissió de la infecció del coronavirus per la via d’aerosols. En aquest sentit, s’explica que en respirar, parlar, cridar, tossir i esternudar s’emeten “abundants partícules” de gotícules i aerosols. Mentre que les primeres infecten per impacte en els ulls, les fosses nasals o la boca, i cauen a terra fins a 1-2 metres de la persona que les emet, els segons contagien per inhalació i viatgen més uns 1-2 metres abans de caure a terra.

Per tot això, des de  la Conselleria s’ha posat en marxa aquesta recomanació que permetrà disminuir el risc de contagi que es produeix en aquests espais tancats.

65% D’USUARIS

La crisi sanitària va provocar en un primer moment que la demanda del transport públic se situara durant el període de confinament en registres inferiors al 10%, respecte a l’any anterior. El procés de desescalada va permetre que els viatgers tornaren a confiar en els serveis de transport, però hui dia continua sent inferior respecte al passat any. Concretament, segons assenyalen des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat aquestes setmanes segueixen la línia de les últimes i actualment el servei ronda un 60-65% d’ús respecte a abans de la pandèmia.

Metrovalencia ha disposat de pantalles informatives en les principals estacions de la xarxa en les quals s’ofereix informació a temps real del grau d’ocupació dels pròxims trens

Per a incrementar la seguretat de les persones usuàries, Metrovalencia ha disposat de pantalles informatives, distribuïdes en els vestíbuls de les principals estacions de la xarxa, en les quals s’ofereix informació a temps real del grau d’ocupació dels pròxims trens. Així mateix, s’ha programat l’obertura automàtica de les portes per a evitar la transmissió del virus mitjançant la manipulació d’aquestes.

Dins de les mesures relacionades amb la pandèmia, cal destacar que el conseller Arcadi España ha anunciat que l’any vinent 2021 es congelaran les tarifes del transport públic.

NOVES MESURES DE NETEJA

La setmana passada, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) començava a utilitzar el sistema de desinfecció mitjançant nebulització volumètrica amb peròxid d’hidrogen a l’interior dels trens i tramvies que circulen en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb la finalitat de fer front a l’efecte de la pandèmia.

Aquesta tècnica, que es realitza de manera periòdica després de la finalització del servei, utilitza desinfectants líquids amb una base de peròxid, que es transforma en micropartícules que se suspenen en l’aire, aconseguint la totalitat de zones, superfícies i volums de l’espai a desinfectar

Aquesta tècnica, que es realitza de manera periòdica després de la finalització del servei, utilitza desinfectants líquids amb una base de peròxid, que es transforma en micropartícules que se suspenen en l’aire, aconseguint la totalitat de zones, superfícies i volums de l’espai a desinfectar. Addicionalment permet, activant els sistemes de ventilació de les unitats, que el producte entre dins dels circuits de l’aire condicionat, no accessibles manualment.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, explicava referent a açò que “l’aplicació d’aquest innovador sistema de desinfecció és conseqüència dels estudis i anàlisis realitzades per l’empresa pública durant els últims mesos en les seues instal·lacions”. “Aquest sistema de nebulització és l’únic procediment d’aquestes característiques que compta amb la certificació del CSIC (Consell Superior de Recerques Científiques), ja que les proves realitzades fins hui certifiquen l’anul·lació total de la capacitat infectiva del SARS-CoV-2 en aquells espais en els quals s’actua”, ha destacat Arcadi España.

Aquests treballs se sumen als que diàriament es realitzen per part d’FGV de neteja i desinfecció a l’interior de trens i tramvies, així com en dependències pròpies i estacions, seguint en tot moment les indicacions de les autoritats estatals i autonòmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 20 =