25n
25N
25N

La Conselleria de Política Territorial i Mobilitat posa en marxa 5 línies d'autobús per a millorar la connectivitat de València i l'àrea metropolitana

Segons Arcadi España, amb la posada en servei de les línies aquest dilluns, “s’acosta el transport públic a la ciutadania” i “es propicia la reducció d’emissions i la disminució de la contaminació”

La Conselleria de Política Territorial i Mobilitat posa en marxa 5 línies d'autobús per a millorar la connectivitat de València i l'àrea metropolitana
07/02/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), posa en marxa aquest dilluns 5 noves línies d’autobús per a millorar la connectivitat de València i la seua àrea metropolitana.

Així, a partir del 8 de febrer, les poblacions de Xirivella, Alaquàs, Manises, Alboraia, Quart de Poblet, Paterna, Aldaia i Burjassot, veuran reforçats els serveis de transport existents, tant entre els seus municipis com entre aquestes localitats i València.

Concretament les rutes que entren en servei són: Xirivella- València (estació de metro Nou d’Octubre); Alaquàs- València (estació de metro Nou d’Octubre); Aldaia- Manises (estació de metro Salt de l’Aigua); Port Saplaya- València, i Quart de Poblet- Manises- Paterna- Campus de Burjassot.

Segons el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, amb la posada en servei d’aquestes línies, “s’acosta el transport públic a la ciutadania” i “es propicia la reducció d’emissions i la disminució de la contaminació perquè les persones no necessiten utilitzar el seu vehicle privat en els seus desplaçaments quotidians”.

“A més, -ha explicat España-, amb aquesta iniciativa, s’aprofundeix en la vertebració del territori de la Comunitat Valenciana, gràcies a un sistema de transport cohesionat, i es reforça la igualtat social amb la millora i augment de les opcions de desplaçament dels qui no disposen de vehicle propi“.

“Des de la Generalitat apostem per un model de mobilitat sostenible i aquest passa, inevitablement, per l’enfortiment de la xarxa pública i pel seu acostament als diferents punts de la nostra geografia”, ha reflexionat el conseller.

“És fonamental que tots els valencians i valencianes, -ha continuat el titular de Mobilitat-, tinguen a l’abast de la seua mà una forma de desplaçament assequible, eficient i respectuosa amb el medi ambient”.

Arcadi España.

Xirivella – València (estació de metro Nou d’Octubre)

La línia Xirivella-València (estació de metro Nou d’Octubre) funcionarà els dies laborables amb nou expedicions d’anada i nou de tornada. Les primeres expedicions comencen a les 6.45 hores, amb freqüències de pas de 15 minuts, i reforçarà així les franges horàries de major demanda, entre les 6.45 i les 9.35 hores i entre les 13.25 i les 15.10 hores.

La línia té sis parades a Xirivella, la primera en l’avinguda Tarongers, contínua per l’avinguda Camí Nou amb cinc parades per a, finalment, connectar amb l’Hospital General i la parada de metro de Nou d’Octubre a València. D’aquesta manera, per Xirivella passaran un total de 400 expedicions (en tots dos sentits) i donarà servei també al barri de l’avinguda de la Pau de Mislata, que té 3.000 habitants.

Alaquàs – València (estació de metro Nou d’Octubre)

Quant al servei Alaquàs-València, estació de metro Nou d’Octubre, funcionarà els dies laborables amb 16 expedicions d’anada i 16 de tornada. Les primeres comencen a les 6.30 hores en tots dos sentits, amb freqüències de pas de 30 minuts, amb reforç en les franges horàries de major demanda, entre les 6.30 i les 10.00 hores i entre les 13.00 i les 17.00 hores.

La línia té quatre parades a Alaquàs – al carrer Pablo Iglesias, en l’avinguda Ausiàs March i en l’avinguda Blasco Ibáñez-, i finalment connecta amb l’Hospital General i la parada de metro de Nou d’Octubre a València.

En concret, per Alaquàs passaran un total de 338 expedicions (en tots dos sentits) en la seua connexió amb València i resta de municipis.

Aldaia-Manises (estació de metro Salt de l’Aigua)

La línia Aldaia-Manises, estació de metro Salt de l’Aigua, tindrà els dies laborables 14 expedicions d’anada i 14 de tornada. El servei s’iniciarà a les 6.50 hores, amb freqüències de pas de 30 minuts, i reforçarà les franges horàries de major demanda, entre les 6.50 i les 10.05 hores i entre les 13.20 i les 16.50 hores.

El recorregut comença en l’estació d’Adif d’Aldaia i transcorre pel centre de salut, Ajuntament, carrer Joan Fuster, avinguda Juan Ramón Jiménez en el Barri del Crist i, finalment, la parada de metro de Salt de l’Aigua i l’Hospital a Manises. La línia continua per Quart de Poblet pel carrer Sant Pere, segueix pel Barri del Crist i torna a Aldaia i a l’estació d’Adif. Pel que per Aldaia passaran un total de 340 expedicions (en tots dos sentits).

Quart de Poblet – Manises – Paterna – Campus de Burjassot

La ruta al campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d’anada i 12 de tornada, iniciarà el seu recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7.05 hores del matí i finalitzarà a les 21.50 hores de la nit.

Aquesta línia, en direcció cap a Burjassot, tindrà dues parades a Quart (carrer Trafalgar i carrer Pare Jesús Fernández), tres a Manises (avinguda Generalitat Valenciana, avinguda Blasco Ibáñez i avinguda dels Tramvies), una a Paterna (carrer Mestre Ramón Ramia Querol-Ajuntament) i dos a Burjassot (camí del cementeri-Facultats Campus i avinguda Primer de Maig).

En el recorregut de Burjassot a Quart de Poblet les parades es distribuiran de la següent manera: dos a Burjassot (avinguda Primer de Maig i camí del cementeri), dos a Paterna (carrer La Font-L’Alborgí i avinguda Primer de Maig), tres a Manises (avinguda dels Tramvies, carretera de Riba-roja i avinguda Generalitat Valenciana-Hospital) i dos a Quart de Poblet (avinguda Villalba de Lugo i carrer Trafalgar).

Port Saplaya- València

Amb un total d’11 expedicions d’anada i 11 expedicions de tornada els dies laborables, la llançadora realitzarà eixides des de Port Saplaya entre les 7.00 i les 18 hores i des de València entre les 7.30 i les 18.30 hores, amb una freqüència d’1 hora, i amb el mateix recorregut que l’actual línia 112 des de Port Saplaya.

Aquesta llançadora complementa a l’actual línia 112 procedent del Puig i que connecta també Port Saplaya amb València, de manera que també es millora la seua oferta, ja que passa de les 11 expedicions en tots dos sentits actuals a 14.

D’aquesta manera, Port Saplaya incrementa les actuals 11 expedicions de la línia 112 i aconsegueix les 25 per sentit els dies laborables i es millora notablement la freqüència de pas per Port Saplaya.

Així mateix es pot destacar que la línia 106 de Torrent- Quart de Poblet (que passa per Alaquàs, Aldaia, Bonaire, Barri del Crist i Manises) també passarà per l’aeroport, oferint d’aquesta manera una connexió directa amb autobús.

Reducció del 30% de les tarifes amb el Bono10

Per a la utilització dels serveis de Metrobus estan disponibles tots els títols de l’ATMV així com el futur Bono10, que es posarà en marxa en les pròximes setmanes, a un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14 euros i 20 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones. Aquest bo permet una reducció mitjana del 30% en les tarifes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 7 =