25n
25N
25N

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat proposarà modificar la Llei de l'Horta per a agilitar la recuperació de terrenys i edificacions

El Patodhv identifica 54 enclavaments de recuperació de l’horta de València amb una superfície total de 650.000 metres quadrats

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat proposarà modificar la Llei de l'Horta per a agilitar la recuperació de terrenys i edificacions
30/07/2019 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat proposarà modificar la Llei de l’Horta Valenciana per a agilitar la recuperació de terrenys i edificacions degradades amb la finalitat d’impulsar la declaració dels Enclavaments de recuperació de l’Horta de València recollits en el Pla d’Acció Territorial d’Ordenació i Dinamització de l’Horta (Patodhv).

Per a activar la seua efectiva recuperació i evitar efectes especulatius de retenció en el futur, es proposa la modificació de l’article 30.5 de la Llei 5/2018, de l’Horta de València (LHV) per a limitar cinc anys la possibilitat d’instar a la seua declaració com a enclavament per part de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Aquesta limitació temporal s’aplicaria tant als enclavaments que ja estan identificats com a les noves propostes que els ajuntaments realitzen. D’aquesta forma el termini per a instar a la declaració d’enclavament és de cinc anys i altres tres per a la seua execució.

Enclavaments de recuperació

Els enclavaments de recuperació de l’horta de València són instruments urbanístics creats per la LHV per a la recuperació de terrenys degradats d’horta on existisquen edificacions en mal estat de conservació o soleres d’antigues edificacions.

Aquesta figura permet que es recupere l’horta degradada podent rehabilitar o reedificar les construccions existents amb un màxim de superfície fixada en un terç de la superfície de l’enclavament i mantenint com a mínim els altres dos terços com a horta recuperada i efectivament cultivada. En el cas dels enclavaments de solera sense edificació, la màxima superfície edificable és del 10%, mantenint el sòl la seua situació rural.

El Patodhv identifica 54 enclavaments de recuperació de l’Horta de València amb una superfície total de 650.000 m², gran part dels quals estan situats en li municipi de València, sent els de major superfície els localitzats en l’àmbit de la séquia de Rovella. La resta d’enclavaments estan situats en Alaquás, Albuixec, Aldaia, Almàssera, Puçol, Burjassot, Paiporta, El Puig, la Pobla de Farnals i Meliana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 4 =