La Conselleria de Mobilitat continua incrementant línies en l'àrea metropolitana de València

La nova ruta que connectarà al febrer el campus universitari de Burjassot amb les localitats de Quart de Poblet, Manises i Paterna s’uneix a les quatre línies iniciades aquest mes que uneixen València amb nou polígons

Guardar

210113_FOTO_AEspana_Autobus_Quart_de_Poblet
210113_FOTO_AEspana_Autobus_Quart_de_Poblet

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, segueix amb la seua aposta d'ampliar i millorar la comunicació de València i les localitats de la seua àrea metropolitana. Així, a principis del mes de febrer es posarà en funcionament una nova línia de Metrobús que permetrà connectar el campus universitari de la Universitat de València de Burjassot amb les localitats de Quart de Poblet, Manises i Paterna i també aquests municipis entre si.

Arcadi España, conseller de Mobilitat, es va reunir ahir amb l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, per a concretar aquest i diversos projectes per a la zona. Cal destacar que aquest mateix mes de gener ja es va impulsar una línia d'autobús entre la ciutat de València i els polígons industrials de Quart de Poblet i, en unes setmanes, es connectarà aquesta localitat amb el campus de Burjassot.

REDUCCIÓ D'EMISSIONS I IGUALTAT SOCIAL

Segons España, amb el primer dels projectes, "s'acosta el transport públic a les àrees industrials i es propicia la reducció d'emissions i la disminució de la contaminació perquè les persones no necessiten utilitzar el seu vehicle privat en els seus desplaçaments al treball".

A més, remarca el conseller que "amb aquest servei públic es millora la igualtat social, perquè es facilita l'accés dels joves que no tenen vehicle propi a llocs de treball en les empreses situades en els polígons".

D'altra banda, i respecte a la nova línia de transport públic que entrarà en funcionament el mes pròxim, España recalca que amb aquest servei "s'evitarà que els i les joves de Quart de Poblet, Manises i Paterna hagen d'anar primer a València i fer transbord allí per a desplaçar-se al campus de Burjassot".

Per al màxim responsable de Mobilitat "d'aquesta manera s'afavoreix l'accés al dret a l'educació a través d'un servei de transport públic amb un preu competitiu".

UN RECORREGUT DE 35 MINUTS

La ruta al campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d'anada i 12 de tornada, iniciarà el seu recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7.05 hores del matí i finalitzarà a les 21.50 hores de la nit.

Per a la utilització del servei es podran usar tots els títols de l'ATMV i el futur Bono 10, que tindrà un cost de 7,20 euros, o es podrà adquirir un bitllet senzill per un import d'1,45 euros.

Aquest Bono 10 suposarà un important estalvi per als usuaris i usuàries de la xarxa de transport metropolità i un pas més cap a la integració tarifaria, s'impulsarà l'ús del transport públic a la ciutat i la seua àrea metropolitana, millorant la sostenibilitat mediambiental i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la zona.

CONNEXIÓ AMB 9 POLÍGONS

Fa uns dies va entrar en funcionament un projecte que ha permés unir la ciutat de València amb nou polígons industrials de la zona, facilitant l'accés dels seus treballadors i oferint alternatives a l'ús de vehicles particulars.

Es tracta de quatre línies llançadora d'autobús que ja donen servei a les àrees industrials del Parc Tecnològic (Paterna), L'Andana (Parterna), Fuente del Jarro (Paterna), Táctica (Paterna), L'Oliveral (Riba-roja de Túria), La Reva (Riba-roja de Túria), Juan Carlos I (Almussafes), Polígono Norte (Almussafes) i La Ermita (El Romaní, Sollana).

Amb una durada d'un any, es tracta d'un projecte pilot que permetrà conéixer dades sobre l'ús del servei de cara a la seua futura implantació i a una ampliació d'aquest. Segons els estudis de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), per cada dos autobusos plens es recuperarà l'espai abans ocupat per 175 cotxes, reduint la contaminació i els embussos en els accessos.

Aquesta iniciativa pretén beneficiar a les més de 76.000 persones que treballen en aquestes àrees industrials i que viuen, en la seua majoria, a la ciutat de València sense un servei públic de transport, i estan obligats a utilitzar el vehicle privat amb els consegüents problemes de congestió, contaminació i competitivitat per a les empreses aquí instal·lades.

Manuel Martínez Grau, gerent de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, explicava fa unes setmanes que es tracta d'un "servei exprés per a poder competir amb el vehicle privat, amb poques parades, però buscant la connectivitat".

Arxivat a:

Destacats