25n
25N
25N

La Conselleria de Mobilitat llança la pròxima setmana el bitllet senzill QR per a Metrobus

El bitllet es podrà adquirir amb l’aplicació ‘E-mobil-ity’, desenvolupada gràcies a la col·laboració entre la ATMV, la UPV, i les empreses Passgo i Logista

La Conselleria de Mobilitat llança la pròxima setmana el bitllet senzill QR per a Metrobus
24/05/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat llançarà la setmana pròxima, concretament el 31 de maig, el bitllet senzill QR per a les línies d’autobús de Metrobus.

“Així, a partir de juny, es podrà adquirir, a través de l’aplicació ‘E-mobil-ity’, el bitllet senzill per a qualsevol origen i destinació de l’àrea metropolitana de València al mateix cost que en efectiu”, ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España en la seua visita a Llíria, en la qual ha estat acompanyat pel director de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez.

“A través de l’ús del mòbil, que gaudeix d’una àmplia presència en la major part de la població -ha assegurat Espanya-, facilitem el pagament i acostem als valencians i valencianes una opció de compra més sostenible i segura”.

“En aquest sentit, la Generalitat continua avançant en la millora de la mobilitat amb projectes com les noves llançadores entre els principals polígons industrials i la ciutat de València; l’augment del nombre de línies que connecten els municipis de l’àrea metropolitana, o la implantació del Bono10, que suposa un estalvi mitjà del 30% per a les persones usuàries”, ha recordat el màxim responsable de Política Territorial.

“Ara -ha continuat el conseller-, fem un pas més i es millora, a més de l’accés, l’accessibilitat al sistema de transport públic, perquè la nova aplicació incorpora la possibilitat d’adquirir els títols mitjançant la veu, un aspecte que facilitarà la compra a les persones amb discapacitat visual o auditiva”.

Transició digital en la mobilitat

Amb aquesta iniciativa, l’ATMV s’adapta a les noves plataformes de pagament i avança en la digitalització del sistema de transport públic, “una pedra angular per a la seua potenciació”, -ha afirmat el conseller-, i s’alinea amb la transició digital, “un dels vectors de transformació de la Unió Europea”, i amb les línies d’actuació de l’Estratègia de Mobilitat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Durant les primeres setmanes, les persones usuàries del nou sistema hauran de mostrar el bitllet comprat (QR dinàmic) a les i els conductors i, posteriorment, s’instal·laran noves validadores que faciliten la lectura del mateix i que permeten implantar tant el bitllet senzill com el Bo 10 de Metrobus.

Aquesta nova forma de pagament s’ha aconseguit amb una col·laboració entre l’ATMV, l’empresa de l’app Passgo, la Universitat Politècnica de València i l’empresa de xarxa de vendes de l’Autoritat, Logista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 10 =