25n
25N
25N

La Conselleria de Mobilitat convoca la cinquena edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Etermini de presentació de candidatures finalitza el 7 d’agost i contempla tres categories: ajuntaments, organitzacions sense ànim de lucre i universitaris i universitàries

La Conselleria de Mobilitat convoca la cinquena edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible
21/07/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha convocat la cinquena edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana, que se celebra anualment a Europa durant el mes de setembre.

Els premis van dirigits als ajuntaments, organitzacions, institucions, empreses, universitats, consorcis industrials (polígons, parcs empresarials), centres comercials, centres socials (poliesportius, biblioteques), associacions sense ànim de lucre i comunitats de veïns i veïnes, així com també a estudiants universitaris i universitàries que hagen desenvolupat accions a favor de la mobilitat sostenible entre el 9 d’agost de 2019 i la data de tancament de presentació de candidatures a aquests premis, el dia 7 d’agost de 2020.

L’objectiu d’aquesta campanya és millorar la salut pública i la qualitat de vida promovent la mobilitat neta i el transport urbà sostenible. Així, els premis ofereixen als ajuntaments i a altres agents relacionats amb el tema, l’oportunitat d’exposar els reptes que cadascuna d’ells ha adoptat per a enfrontar desafiaments urbans del segle XXI, com la contaminació de l’aire, assajar noves mesures, fer visibles els beneficis de triar maneres actives o el transport públic i rebre la retroalimentació del públic usuari.

Segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, els premis van d’acord amb la política de la Generalitat de “fomentar i recuperar l’espai públic per a les persones que trien caminar i pedalar en els seus desplaçaments diaris, fer el transport col·lectiu accessible per a totes les persones, disminuir les emissions nocives per a la salut i tindre nivells de seguretat cada vegada més alts”.

Ajuntaments

La cinquena edició dels premis de la Setmana Europa de Mobilitat Sostenible en la Comunitat contempla categories i subcategories. Així, en la categoria d’ajuntaments s’estableix la subcategoria per a ajuntaments de més de 50.000 habitants, una altra per a ajuntaments de 20.000 a 50.000 habitants i una tercera per als menys de 20.000 habitants.

En aquest apartat, el jurat valorarà, entre altres accions, plans i programes de mobilitat aprovats en consell de govern municipal; mesures que milloren les condicions de caminar, implantació de carrers o àrees per als vianants; actuacions que donen preferència i accessibilitat al transport públic i polítiques de foment de la bicicleta.

Així mateix, valorarà la implantació de vehicles de baixes emissions; foment de l’estacionament regulat o aparcaments de dissuasió amb estacions o parades del transport públic; campanyes de conscienciació i mesures de reducció de desplaçaments en vehicle privat.

També interessa en aquesta edició que es presenten accions d’adaptació de l’espai públic a una mobilitat condicionada per la situació generada per la COVID-19.

Organitzacions sense ànim de lucres

Una altra de les categories va dirigida a institucions, organitzacions sense ànim de lucre, empreses i altres entitats, que presenten accions relacionades amb sistemes innovadors de mobilitat sostenible; que promoguen camins escolars assegurances en col·legis; ús de la bicicleta en la mobilitat al treball o al centre d’activitat i mesures d’eficiència energètica i disminució d’emissions.
També van dirigides a campanyes de conscienciació o formació, mesures de foment de la mobilitat sostenible; aprovació d’un pla de mobilitat sostenible d’empresa o centre d’activitat; la implantació d’un sistema d’autobusos d’empresa; mesures de reducció de desplaçaments així com esdeveniments i actes de suport a favor del transport públic i la mobilitat sostenible.

Universitaris i universitàries

La tercera modalitat va dirigida a treballs d’escola, realitzats per alumnes i alumnes matriculats en universitats de la Comunitat Valenciana que hagen investigat i aprofundit en els valors i objectius de la mobilitat sostenible.

Les sol·licituds es presentaran a través de la plataforma habilitada a aquest efecte en la web de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Cada candidatura podrà presentar fins a tres accions als premis i la data límit de recepció serà el 7 d’agost de 2020, a les 14.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + vint =

Valencia activa
bombers
Valencia activa