25n
25N
25N

La Conselleria repararà les filtracions de l'IES Almussafes en l'estiu de 2020

La Conselleria repararà les filtracions de l'IES Almussafes en l'estiu de 2020
07/02/2020 -

El procés per a resoldre els desperfectes produïts en l’IES Almussafes després del pas de la borrasca Gloria per la localitat i altres deficiències existents en l’edifici des de la seua obertura ja han començat. La Conselleria d’Educació es compromet a solucionar aquest estiu, de manera directa i per procediment d’urgència, els problemes de filtració d’aigua. Així els ho van traslladar ahir, durant una reunió a València, el director territorial d’Educació i el subdirector general d’Infraestructures Educatives a l’alcalde, els regidors d’Educació i Urbanisme, els representants dels grups municipals de Compromís i PP, el director de l’IES, la representació de l’AMPA i el tècnic d’Educació. A més, en la trobada es va acordar modificar la sol·licitud del consistori al Pla Edificant per a incorporar la reparació del sostre i de les plaques de la fatxada i la col·locació d’una barana en la coberta per a garantir la seguretat dels operaris encarregats d’aquestes intervencions.

L’Ajuntament d’Almussafes ja ha iniciat el procés per a solucionar els desperfectes produïts el passat mes de gener per la borrasca Gloria, episodi meteorològic que va obligar al centre a suspendre les classes el dijous dia 23 degut, entre altres circumstàncies, a la inundació d’aules i a la caiguda d’un fals sostre. Després de l’avaluació dels danys, es va constatar la necessitat de posar en marxa diverses mesures per a afrontar aquests problemes que, tal com explica l’alcalde, Toni González, “no són puntuals, sinó que arrosseguen des de l’obertura de l’edifici, afectant seriosament la qualitat de l’ensenyança impartida”.

Ahir, dijous 6 de febrer, el director territorial d’Educació, Santiago Estañán, i el subdirector general d’Infraestructures Educatives van rebre en les instal·lacions de la Conselleria d’Educació al president de l’executiu, Toni González, als regidors d’Educació i Urbanisme, Pau Bosch i Davinia Calatayud, als representants dels grups municipals de Compromís i PP, al director de l’IES, al tècnic d’Educació i a les representants de l’AMPA del centre educatiu per a tractar aquestes qüestions. Després d’una anàlisi de la situació per part de les persones assistents a la trobada, les autoritats autonòmiques es van comprometre a solucionar els problemes de filtracions d’aigua quan acabe el curs, executant les obres directament la Conselleria per procediment d’urgència.

“Després de la visita realitzada pels tècnics una vegada conclosa l’alerta es va arribar a la conclusió que les demandes realitzades prèviament a través del Pla Edificant per a garantir el manteniment de la infraestructura eren insuficients, motiu pel qual Conselleria ha decidit encarregar-se d’alguns dels punts arreplegats en el document, com el segellat de finestres i la reparació de goteres perquè no entre aigua”, afirma Pau Bosch. A més, també es va acordar modificar la sol·licitud per a aquest programa amb la inclusió de la reparació del sostre i de les plaques de la fatxada i la col·locació d’una barana en la coberta per a garantir la seguretat dels operaris encarregats d’aquestes intervencions. Aquestes qüestions s’uniran a la reforma integral dels vestuaris del gimnàs i a la millora de la climatització i del sistema d’aigua calenta sanitària i antilegionel·la.

Moció sobre el tema

L’executiu municipal va aprovar en el ple municipal d’ahir, amb els vots a favor de PSOE i Compromís i l’abstenció de PP, una moció presentada pel Grup Socialista sobre les actuacions necessàries en aquest centre educatiu. En el text es recalca que “no és la primera vegada que les pluges ocasionen desperfectes en l’IES i que, en tot cas, l’institut presenta greus deficiències pràcticament des de la seua construcció, executada sense la qualitat constructiva i de materials que un poble com Almussafes mereix, i realitzada a través d’una empresa pública, CIEGSA, actualment baix investigació per haver generat sobrecostos de més de 300 milions d’euros en la construcció de centres educatius”. Tal com es recorda en la iniciativa, “els problemes no es limiten a les pluges”, atés que aquest mateix hivern l’alumnat “ha hagut d’assistir a classes sense calefacció”.

En l’escrit exigeix a la Conselleria d’Educació que duga a terme “de forma imminent” les actuacions necessàries per a solucionar aquests problemes i que garantisca la seguretat de tota la comunitat educativa, així com que agilitze els tràmits del Pla Edificant, concretament la delegació de competències necessàries perquè l’Ajuntament puga licitar i executar les obres de millora. A més, s’acorda que “a partir d’ara se suspendran les classes sempre que existisca en vigor una alerta de nivell roig decretada pel Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana” i que en cas de no estar activada aquesta alerta “se suspenguen si la direcció de cada un dels centres educatius informa sobre el risc per als integrants de la comunitat educativa per causa meteorològica”.

Finalment, s’ha incorporat un quart punt en què s’assegura que “els fets demostren que ni l’actual ubicació ni la construcció de l’IES Almussafes satisfan les necessitats de la comunitat educativa”, enumerant aspectes com la seua localització en una zona industrial allunyada del nucli urbà i amb greus defectes constructius, qüestions que no ho fan “viable a llarg termini”. En aquest sentit, es remarca la necessitat d’impulsar les gestions per a tindre un nou institut i en la millor de les ubicacions possibles per a l’estudiantat d’ESO i Batxillerat, i mantenir l’actual per a la Formació Professional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 11 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus