25n
25N
25N

La Conselleria de Qualitat Democràtica i l'Ajuntament de Meliana es coordinen per a exhumar fosses de Paterna

La Conselleria de Qualitat Democràtica i l'Ajuntament de Meliana es coordinen per a exhumar fosses de Paterna
16/01/2020 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i l’alcalde de Meliana, Josep Riera, s’han reunit amb familiars de les víctimes de les fosses 120 i 147 del cementeri de Paterna, trobada en la qual s’han exposat les diferents possibilitats de coordinació i col·laboració “per a iniciar les tasques d’exhumació com més prompte millor”, ha afirmat la consellera.

A la reunió també han assistit membres de la corporació municipal. La consellera ha traslladat als familiars de les víctimes el treball que s’està fent des de la conselleria, així com les possibilitats per a exhumar les fosses, “una tasca de memòria, justícia i reparació en la qual estem avançant i per a la qual és imprescindible la col·laboració entre totes les administracions implicades”.

Pérez Garijo ha assenyalat que, en aquests moments, es troba en exposició pública l’ordre de subvencions, a la qual podran acollir-se tant associacions com ajuntaments, “per a permetre recuperar als familiars les restes dels seus sers estimats víctimes del franquisme i donar-los un enterrament digne”.

“Convocarem subvencions i també exhumarem directament des de la conselleria”, ha afegit Pérez Garijo. L’alcalde de Meliana, Josep Riera, ha explicat que, en aquest procés, “hem fet l’acompanyament i seguiment per a aconseguir l’objectiu final que és recuperar els cossos dels seus familiars, per a poder descansar i reparar un fet que és de dignitat humana el fer-lo”.

La fossa 120 del cementeri de Paterna alberga probablement els cossos de 13 persones, la majoria de Meliana, una de València, una de Toledo i un de Massamagrell, mentre que en la 147 hi ha un sol cos.

Els familiars de les víctimes, constituïts ja en associació, han reclamat la subvenció, i preparat el projecte d’exhumació, identificació i inhumació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 6 =