25n
Orgull
Orgull

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica posa en marxa les obres del nou col·lector d'Ontinyent

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) finança el 90% dels 4,7 milions d’euros de cost de l’obra

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica posa en marxa les obres del nou col·lector d'Ontinyent
29/06/2021 -

La Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica dona llum verda a les obres del nou col·lector general d’Ontinyent. L’actuació per a posar en marxa aquesta nova infraestructura hidràulica compleix així amb el compromís que la consellera Mireia Mollà va traslladar al municipi després dels danys de la DANA sobre la instal·lació.

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) finança el 90% del cost, projectat finalment en 4,76 milions d’euros, de manera que l’empresa pública dependent de la Conselleria assumeix el pagament de més de 4,28 milions d’euros.

El nou traçat de la infraestructura hidràulica s’allunya del llit del riu Clariano i contempla la instal·lació de 2,1 quilòmetres lineals de canonada de PVC de 800 mm. L’objectiu és el de transportar les aigües residuals del municipi d’Ontinyent fins a l’Estació de Depuració d’Aigües Residuals (EDAR) d’Agullent, amb una conducció que preserve el llit del riu.

La consellera, acompanyada per l’alcalde, la corporació municipal i el nou gerent de l’EPSAR, Juan Ángel Conca, ha visitat el nou recorregut i ha destacat la inversió “que posa fi a un dèficit històric de l’equipament de sanejament i depuració sobre el municipi i que és una millora per als veïns i veïnes i per al bon estat del riu Clariano”.

Mollà ha avançat que a més de les reparacions d’urgència i del projecte del nou col·lector “s’estan programant fins entorn de dos milions d’euros afegits a una altra mena de reparacions el que deixaria una inversió de quasi huit milions d’euros a Ontinyent per a tindre una perfecta xarxa i totalment controlat el sistema”.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, ha assegurat que es tracta d’una actuació que ja era necessària feia temps, però que es va fer més urgent després de la DANA de 2019: “Per a Ontinyent és una actuació històrica, amb aquesta obra volem evitar que futurs aigualits danyen el col·lector i puguen provocar abocaments en el riu. Vull destacar la col·laboració entre administracions per a fer-la possible, i agrair l’especial implicació de la consellera Mireia Molla perquè aquesta intervenció tan necessària es puga fer realitat. Ella va ser ací després de la DANA i es va comprometre a donar una solució al problema, i així ha estat, complint amb la paraula, que és un dels principals valors dels qui ens dediquem a la política”.

L’obra hidràulica integral, amb un termini d’execució de 2 anys, inclou a més l’execució de 5 sobreeixidors per al col·lector principal, l’estanquitat robotitzada del sistema i la rehabilitació i protecció dels encreuaments amb el riu, així com diferents obres de restauració i protecció del llit.

El traçat actual discorre per una canonada de més de 30 anys d’antiguitat recoberta de formigó. La conducció s’emmarca, per tant, dins de les actuacions definitives d’integració paisatgística i prevenció enfront de temporals i inundacions com els de la DANA de setembre de 2019, que van produir danys en la canonada obstruint l’entrada de les aigües residuals en l’estació depuradora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + catorze =