25n
25N
25N

La Conselleria d'Agricultura convoca al consell executiu del Consell de l'Horta el pròxim 15 de desembre

La consellera d’Agricultura i presidenta del Consell de l’Horta ha mantingut una trobada amb la comissió de seguiment del Consorci, on han participat l’Ajuntament de València i la Diputació valenciana

La Conselleria d'Agricultura convoca al consell executiu del Consell de l'Horta el pròxim 15 de desembre
03/12/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i presidenta del Consell de l’Horta, Mireia Mollà, ha anunciat que convocarà una sessió plenària del consell executiu del Consell de l’Horta el pròxim 15 de desembre.

Mollà ha traslladat la data de la convocatòria durant la trobada telemàtica de la comissió de seguiment del Consorci públic integrat per l’Ajuntament i la Diputació de València.

La reunió de la comissió de seguiment ha servit per a donar compte de l’informe d’adhesió de municipis, que representen a gairebé el 80% de la superfície de l’horta de València, i iniciatives com la del projecte de cooperació VALSIPAM que té per objecte crear una xarxa de territoris SIPAM per al disseny, prova, i implantació d’un model integral de valorització turística.

La trobada d’avui, precisament, s’emmarca en el primer aniversari de la declaració del regadiu històric de l’Horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM). Un reconeixement de la FAO a aquest entramat d’artèries fluvials que nodreixen d’aigua les més de 6.000 petites explotacions que integren el pulmó verd periurbà.

La consellera ha valorat també la partida d’1,9 milions d’euros per al Consell de l’Horta consignada en els Pressupostos de la Conselleria per a l’any 2021, destinades principalment a la implementació del projecte de desenvolupament agrari.

La invitació a la reunió del pròxim 15 de desembre es remetrà en els pròxims dies als i les representants de les corporacions locals, de les organitzacions agràries, de les entitats ecologistes i de la societat civil, que integren l’òrgan executiu de l’ens.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =