25n
25N
25N

La consellera d'Agricultura visita la Finca de la Casa Carlos en Llíria

Mireia Mollá ha declarat que aquesta explotació “és una referència per al futur de l’agricultura ecològica i l’economia circular” de la Comunitat Valenciana

La consellera d'Agricultura visita la Finca de la Casa Carlos en Llíria
04/03/2021 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollá, ha visitat l’explotació d’agricultura biodinàmica de la Casa de Carlos de Llíria juntament amb el primer tinent d’alcalde, Joanma Miguel, diversos regidors del consistori edetà i el president de la Comunitat de Regants de Llíria, José Alfonso Soria.

El promotor i propietari de la finca, Ernesto Escribano, ha explicat a la responsable del Consell els principals treballs realitzats en aquests terrenys per a aconseguir la certificació del CAECV en agricultura ecològica i de Deméter Internacional en agricultura biodinàmica.

Els productes generats en la Finca de la Casa Carlos se subministren, de manera directa, al consumidor. A més, Santa Bàrbara Organic Farm SL, nom comercial de l’explotació, està col·laborant actualment amb organismes oficials en projectes d’investigació, al mateix temps que treballa en un projecte de generació d’energia renovable per a l’autoconsum de tota la finca.

Aquest nou projecte ha suposat un motor per a generar ocupació estable i localitzada en el municipi de Llíria, on s’han consolidat més de 20 ocupacions fixes en els dos primers anys de funcionament.

A més, paral·lelament, s’ha implementat en les tasques de producció un projecte d’inserció social per a integrar persones amb discapacitat, juntament amb un altre programa per a impulsar l’explotació com a centre d’activitat sostenible, divulgació i formació en els àmbits de l’agricultura i la ramaderia orgànica.

Mireia Mollá ha transmés la seua felicitació per aquesta iniciativa i ha remarcat que aquest projecte “és una clara referència del que ha de ser el futur de l’agricultura ecològica i l’economia circular en la Comunitat”. “És important que continuem construint sinergies per a avançar cap a nous models de gestió agrícola”, ha destacat la consellera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + cinc =