25n
25N
25N

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, resol els dubtes sobre el final de curs 2019/2020

Twitter s’ha convertit en la principal bústia de dubtes i per aquesta plataforma s’han contestat aquelles preguntes més freqüents

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, resol els dubtes sobre el final de curs 2019/2020
16/04/2020 -

Cal que cuidem el nostre alumnat i el nostre professorat, que ningú es quede enrere, i donar suport a les famílies valencianes

Amb aquestes mateixes paraules agraïa el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzá, després de resoldre aquells dubtes i qüestions més freqüents que hi ha entre la societat davant la situació d’incertesa que ha provocat el tancament d’escoles i instituts per la COVID-19.

Gràcies a totes i tots per l’espectacular treball que esteu fent per garantir el dret a l’educació de les xiquetes i xiquets valencians. Vicent Marzà

Però, quines preguntes i respostes han sigut aquestes?

Què s’ha acordat entre el Ministeri i les Conselleries d’Educació?

  1. Que cap alumne es quede enrere.
  2. El curs finalitzarà en la data prevista (16 de juny per a ESO, Batxillerat i FP, i 18 de juny per a Educació Infantil i Primària).
  3. Es flexibilitzarà el currículum del 3r trimestre.

Hi haurà un aprovat general?

No, s’avaluarà a tot l’alumnat, és a dir, cada alumne o alumna tindrà les seues notes personals.

D’aquesta manera, l’avaluació es farà de forma continuada a partir dels resultats obtinguts en els dos primers trimestres del curs presencial i el treball fet de forma no presencial al tercer trimestre sempre sense perjudicar l’alumnat més vulnerable. Serà de caràcter diagnòstic amb l’objectiu que els continguts no adquirits es treballen el pròxim curs.

Passarà de curs tot l’alumnat?

Amb caràcter general tot l’alumnat promocionarà un curs més. Això no implica que tot l’alumnat tinga la mateixa nota o que tots passen amb totes les assignatures aprovades.

La repetició de curs és excepcional i es reduirà exclusivament a aquells casos en els quals els equips docents ho consideren bo per a l’alumnat.

Es podrà passar de curs amb assignatures suspeses?

Sí, sempre que així ho considere el seu equip pedagògic.

En aquest cas, l’alumnat comptarà amb un pla individualitzat de reforç on s’adaptaran els continguts del pròxim curs a les seues necessitats de forma que puga assolir les competències bàsiques no adquirides durant la suspensió de les classes presencials i recuperar les assignatures suspeses.

Quins continguts s’imparteixen aquest tercer trimestre?

Aquest trimestre s’ha de dedicar principalment a recuperar, reforçar i repassar els continguts adquirits durant els mesos de classes presencials.

D’aquesta manera, es treballaran exclusivament els continguts que el professorat considere essencials segons les circumstàncies del seu alumnat.

Es donarà classe en estiu?

No, els mesos d’estiu mantindran el seu caràcter no lectiu. Si així ho permeten les autoritats sanitàries es realitzaran les activitats lúdiques que organitzen tots els estius els ajuntaments, associacions i ONG, i que comptaran amb tot el suport de la Conselleria.

El pròxim curs arrancarà amb plans de suport per a tot l’alumnat que ho necessite.

Titularà l’alumnat d’ESO, FP, Batxillerat i GES?

Amb caràcter general titularan. Tres mesos d’activitat no presencial no haurien de deixar sense títol allò que s’ha treballat durant 40 mesos.

No obstant això, la decisió sobre si un alumne titula o no l’ha de prendre l’equip docent, tenint en compte l’evolució de cada cas particular i les condicions en les quals ha treballat durant la suspensió de les classes presencials.

Com seran les Proves d’Accés a la Universitat?

Les proves tindran major opcionalitat per tal de garantir que tot l’alumnat puga obtenir la màxima qualificació responent exclusivament a continguts treballats presencialment.

 

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

museo prehistoria