25n
25N
25N

Arcadi España valora la importància de la geografia com a eina d'anàlisi territorial

“És una autèntica aliada en l’esdevenir quotidià de la Conselleria”

Carles Desfilis

Arcadi España valora la importància de la geografia com a eina d'anàlisi territorial
24/10/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat en el XXVI Congrés Nacional de l’Associació Espanyola de Geografia que se celebra a València, l'”important” paper de la geografia per a l’anàlisi dels grans reptes de la societat actual i l’aplicació de les polítiques públiques.

En la seua intervenció, Arcadi España ha volgut reivindicar “el paper dels experts, dels geògrafs que miren a través d’un gran angular i evitant el curtterminisme, analitzen aspectes com els canvis demogràfics i socials, el patrimoni territorial o les polítiques territorials, fonamentals en una societat“.

En aquest sentit, ha assenyalat que “a la geografia, a través de la seua mirada científica holística, li correspon determinar el marc en què es desenvolupen les polítiques corresponents al medi ambient, a l’urbanisme, als riscos naturals, als transports, a la cartografia, a l’ordenació territorial, al paisatge i al paisanatge”.

El titular de Territori ha afegit que és una disciplina essencial en si mateixa i també per a la consecució dels objectius del departament que dirigeix. “Per la seua visió analítica del territori en el seu conjunt, la geografia és una autèntica aliada en l’esdevenir quotidià de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat”, ha matisat.

Així mateix, ha indicat que “la Generalitat està molt atenta als avanços en la ciència geogràfica, li interessa el saber geogràfic”, i ha ressaltat “la gran labor que des de l’Institut Cartogràfic Valencià es realitza per a posar en mans de totes les administracions, institucions i particulars, un instrument fonamental com és una cartografia avançada i precisa, per a facilitar la implantació de les diferents polítiques públiques que es despleguen en el nostre territori”.

Per al conseller, el Congrés Nacional de l’Associació Espanyola de Geografia, coorganitzat per la Universitat de València a través del seu Departament de Geografia, “és una ocasió per a continuar preocupant-nos pel territori, pels seus problemes i desafiaments, per les seues oportunitats i possibilitats”.

Finalment, el conseller ha valorat la labor que des de 1975 realitza l’Associació Espanyola de Geografia, així com “la gran faena desenvolupada pel Departament de Geografia de la Universitat de València”, que des de la seua creació “ha estat ocupant-se i preocupant-se de l’estudi del territori, del paisatge i del medi ambient valencià, amb rigor científic i responsabilitat social, econòmica i política”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + catorze =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell