25n
25N
25N

Arcadi España anuncia un nou decret per a agilitar les llicències urbanístiques

A més, ha destacat que València tindrà “paper preponderant” en el marc de l’Agenda Urbana Valenciana

Arcadi España anuncia un nou decret per a agilitar les llicències urbanístiques
12/12/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat l’aprovació del nou decret de les Entitats col·laboradores de l’administració en la verificació de les actuacions urbanístiques (ECUV) “que permetrà agilitar les llicències urbanístiques”.

Així li ho ha comunicat a la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, en el transcurs d’una reunió en la qual han abordat diversos temes relacionats amb les competències de la conselleria d’interés per a la ciutat.

Després de la trobada, Arcadi España ha informat que en el primer trimestre del 2020 el Consell aprovarà el decret que regula les ECUV que són les entitats col·laboradores urbanístiques “que permetran a molts ajuntaments de tota la Comunitat i especialment a ajuntaments grans, com és l’Ajuntament de València, a agilitar tots els tràmits administratius per a aprovar les llicències urbanístiques” .

Es tracta d’un decret, inspirat per la ciutat de València, que regularà aquestes entitats col·laboradores. L’objectiu és alleujar la situació i “agilitar la tramitació de llicències d’obra, facilitant així les inversions que impulsen el creixement econòmic i de l’ús de la ciutat de València”.

Entre altres temes tractats, el conseller ha avançat que la Conselleria està ultimant el pla de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València i presentarà en el primer trimestre d’enguany a tots els ajuntaments de l’àrea metropolitana.

En aquest punt Arcadi España ha recollit el suggeriment de la vicealcaldessa de València, “d’estudiar també com millorar la connexió de la xarxa de Metrovalencia amb el sud de la ciutat”.

El conseller ha afegit que s’ha abordat tota la problemàtica sobre els desenvolupaments urbanístics de la ciutat de València, “tant els actuals com els que ha d’haver-hi els pròxims anys”. En aquest sentit ha comentat que València per la seua importància dins de tot el que és l’urbanisme de la Comunitat tindrà un “paper preponderant” en el marc de l’Agenda Urbana Valenciana que impulsarà el Consell en els pròxims mesos.

En definitiva, ha resumit el conseller, “hem tractat elements fonamentals i les venes del sistema econòmic de la ciutat de València”, com són els referents a la mobilitat, a l’Agenda Urbana per a tindre un territori resilient, així com un decret que “agilite els tràmits en una cosa tan important com és l’urbanisme i les llicències urbanístiques”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

CCCC
torrent