25n
25N
25N

El conseller Arcadi España anuncia que les obres de la carretera Elx-Santa Pola acabaran en aquesta legislatura

El conseller Arcadi España anuncia que les obres de la carretera Elx-Santa Pola acabaran en aquesta legislatura
24/07/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que, en acabar aquesta legislatura, la Generalitat conclourà les obres de la carretera CV-865 que uneix Elx i Santa Pola.

Es tracta d’un “compromís del president de la Generalitat, Ximo Puig que garantirà una mobilitat més segura entre dues ciutats, que té una gran capacitat de creixement econòmic, no solament pel turisme de Santa Pola i l’activitat econòmica d’Elx, que afectarà també tota província d’Alacant i a la Comunitat”, ha indicat el conseller.

Arcadi España, que ha visitat les obres acabades del segon tram, acompanyat per l’alcalde d’Elx, Carlos González, i l’alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano, ha avançat que la Conselleria licitarà abans que acabe l’any, un tram de quasi 1,4 quilòmetres i, la resta, es produirà al llarg de la present legislatura; és a dir, entre la rotonda de la pedania de Valverde i la Ronda d’Elx.

Mobilitat del futur

Per al conseller, es tracta d’unes actuacions dissenyades per al segle XXI perquè no solament “s’amplia la capacitat de la carretera, sinó que també inclou carrils bici i parades d’autobusos, combinant-se totes les fórmules de mobilitat de futur”.

Segons ha comentat Arcadi España el desdoblament de la carretera de Santa Pola a Elx és “una reivindicació històrica de tots dos municipis, per ser una de les carreteres comarcals més perilloses de la província, per la qual passen una mitjana de 17.000 vehicles diaris”. El projecte es va incloure en el pla de carreteres de 1995, però no ha sigut fins ara, en la primera legislatura del Botànic, quan s’han représ les obres del segon tram.

Desdoblament de la via

El tram que ha visitat el conseller, posat en servei recentment, ha comptat amb un pressupost d’1.498.683 euros i les obres han consistit en l’adequació de la carretera CV-865 mitjançant el desdoblament de la seua calçada i la reordenació de les interseccions i accessos existents, dotant-la de característiques de Via Parc, la qual cosa ha suposat un increment notable dels espais reservats per al vianant i la circulació de bicicletes en tot el tram, millorant les condicions de seguretat viària existent.

En concret, s’ha desdoblegat la calçada, passant a dues calçades de dos carrils cadascuna, amb 3 metres cada carril i sengles vorals de 25 cm a cada costat, separades per una mitjana d’1,20 metres. A més, s’han reordenat els accessos, suprimint la glorieta partida que hi havia en el punt quilomètric 9,4.

També s’ha construït una vorera de 2,50 m d’ample en el marge dret i un carril mixt cicle-per als vianants de 3,50 m en el marge esquerre, on el desenvolupament urbanístic està més consolidat, donant continuïtat al ja executat. Finalment, s’ha instal·lat la il·luminació en la mitjana central igual que els trams desdoblegats.

L’Ajuntament de Santa Pola ha col·laborat amb la Conselleria amb la cessió dels terrenys urbanitzables o urbans necessaris per a la construcció d’aquestes obres, així com en l’assumpció dels costos que suposen el manteniment i consum de la instal·lació d’enllumenat, de la qual serà titular.

Solucionar problemes

Amb aquestes obres, la Generalitat està solucionant el greu problema de seguretat viària que existia en aquesta carretera, de traçat pla i rectilini que unit a la tipologia de les interseccions i a la intensitat del trànsit existent, feien que aquesta carretera presentara uns índexs elevats d’accidentalitat, sent problemàtica la coexistència de la circulació de vehicles motoritzats amb les maneres de transport propis dels usuaris més vulnerables com són els vianants i, sobretot, els ciclistes.

Pel seu costat, els alcaldes de Santa Pola i Elx han manifestat la seua satisfacció perquè aquestes dues ciutats molt “agermanades” entre si estan veient que es fa realitat les reivindicacions dels seus veïns des de fa molts anys.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + onze =

mercat medieval ontinyent