25n
25N
25N

El Consell i la UV desenvolupen un sistema per a seguiment i alerta de violència masclista

Està destinat tant per a professionals com usuàries potencials víctimes de violència de gènere

Ep

El Consell i la UV desenvolupen un sistema per a seguiment i alerta de violència masclista
31/10/2019 -

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Universitat de València (UV) per al desenvolupament d’un sistema de seguiment i alerta de violència de gènere tant per a professionals com usuàries potencials víctimes de violència de gènere.

Es tracta d’un prototip demostrador tecnològic per al desenvolupament d’un sistema d’alerta primerenca basat en dispositius mòbils dins de situacions de risc en entorns de violència de gènere i la seua avaluació posterior. Per al seu desenvolupament, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina un pressupost de 100.000 euros.

El sistema, denominat AVISA’M, utilitzarà components d’intel·ligència artificial i geolocalització per a catalogar possibles situacions de risc basant-se en les converses de la persona afectada amb el presumpte maltractador i el seu entorn.

El conveni entre totes dues institucions estableix també la participació i coordinació en el desenvolupament d’aquest projecte de professionals, entitats i víctimes.

A més, l’acord contempla la realització d’un estudi d’eficàcia per a integrar i avaluar el rigor científic del dispositiu dissenyat i la seua implementació en els diferents serveis i recursos d’atenció i coordinació de víctimes de violència de gènere.

L’abast del projecte AVISA’M està orientat cap a la sensibilització del col·lectiu de dones víctimes de maltractaments o que potencialment pogueren ser-ho, creant per a elles un mecanisme preventiu i de protecció basat en una eina informàtica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =