25n
Orgull
Orgull

El Consell ultima el primer pla de recuperació destinat als joves a Espanya

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va avançar ahir l’execució del Pla Valencià d’Emancipació Juvenil

El Consell ultima el primer pla de recuperació destinat als joves a Espanya
17/06/2021 -

La pandèmia de la COVID-19 està afectant a tota la població, però no a tots per igual. Els joves estan patint les conseqüències d’una crisi econòmica sense precedents i unes baixes expectatives pel que respecta a un futur laboral incert per a una gran majoria. Així, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va avançar que el Consell està ultimant el Pla Valencià d’Emancipació Juvenil, amb el qual pretén mobilitzar fins a 2027 un total de 1.800 milions d’euros en una iniciativa pionera a Espanya.

Puig va manifestar aquesta iniciativa en l’última sessió de control en Les Corts al·legant que aquesta és “l’estratègia més ambiciosa per a ajudar als nostres joves i potenciar la seua contribució a una societat més cohesionada, diversa i solidària”. A més, és “el primer pla de recuperació destinat als joves a Espanya, amb participació activa del Consell de la Joventut“.

La col·laboració del Consell de la Juventut ha permés que el pla s’enfoque en la millora de la salut mental i emocional dels joves, així com l’oci i l’esport alternatiu, la mobilitat, l’àmbit rural i el voluntariat. “Gràcies a les aportacions dels joves, el Pla anirà més enllà de les actuacions centrades en l’Ocupació, l’Educació i l’Habitatge, que tradicionalment han monopolitzat actuacions d’aquest tipus”, afirmava Puig.

Aquest anunci arriba després que la síndica de Ciutadans, Ruth Merino, li preguntara sobre la joventut, que es veu “amb molt poques oportunitats en el mateix país” i l’acusara de “no prendre-s’ho prou de debò”. En aquest sentit, també li va retraure que el pla Avalem Joves no ha generat un retorn necessari, així com els “falsos becaris” de Presidència.

Atur juvenil

Segons l’última enquesta de l’EPA (Enquesta de la Població Activa), la desocupació en menors de 25 anys ha tornat a créixer. El 41’28% dels joves de la Comunitat Valenciana està en situació de desocupació. i el 2020 es va acomiadar amb una taxa del 37’75%, per la qual cosa ha augmentat 3’53 punts. Aquest estudi va ser publicat a la fi del mes d’abril.

La tendència en el territori valencià, no obstant això, és oposada a la nacional. A Espanya la desocupació juvenil ha descendit en 21.500 persones respecte a desembre. En total 550.900 persones entre 16 i 24 anys es troben aturades. La taxa mitjana d’atur juvenil s’acosta a la valenciana amb un 39,53%.

Per tant, aquest Pla apostarà per una recuperació d’aquesta desocupació juvenil fins a 2027, per la qual cosa està pensat per a funcionar a mitjà termini, amb fins a uns 5 o 6 anys vista. La desocupació juvenil és, sens dubte, un dels majors problemes als quals ha de fer front el Govern del Botànic, així com als problemes de salut mental derivats de la pandèmia de la COVID-19, que s’han acarnissat amb les persones més joves.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + dinou =