25n
25N
25N

El Consell subscriu un conveni amb la UMH per a finançar la investigació sobre l'activitat de les Oficines d'Assistència a Víctimes del Delicte

El Consell subscriu un conveni amb la UMH per a finançar la investigació sobre l'activitat de les Oficines d'Assistència a Víctimes del Delicte
17/04/2020 -

El Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) per al desenvolupament de treballs i estudis d’investigació sobre legitimitat de la justícia penal i impacte de l’accés a la Justícia en les víctimes i els grups vulnerables en la Comunitat Valenciana.

El conveni té com a finalitat finançar la investigació sobre l’activitat que realitzen les Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD). Així, s’analitzarà el treball que es duu a terme en les oficines; el compliment dels protocols i es corroborarà que es garanteixen els drets que s’estableixen en l’Estatut de la Víctima.

També s’inclouen els treballs sobre la victimització de determinats col·lectius especialment importants, com són les persones majors i immigrants de la Comunitat Valenciana. Aquests treballs es duran a terme durant l’exercici 2020, amb la realització d’activitats a través del Centre Criminal per a l’estudi i la prevenció de la delinqüència.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública aportarà un màxim de 75.000 euros, amb càrrec als Pressupostos de la Generalitat de l’exercici 2020.

En aquest sentit, la Universitat Miguel Hernández d’Elx contempla realitzar, durant el present exercici, activitats orientades a proporcionar un major coneixement en les matèries objecte d’aquest conveni, com les següents:

1. Acció investigadora

a) Accions de diagnòstic i avaluació integral del treball realitzat per les Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat.

b) Estudi sobre la victimització en persones majors i immigrants de la Comunitat Valenciana i identificació de necessitats en els canals d’assistència i denúncia.

c) Avaluació del sistema d’accés a la justícia de col·lectius vulnerables (tercera edat).

2. Activitats de difusió i divulgació.

a) Col·laboració en l’organització, difusió i divulgació de la III Setmana de la Mediació de la Comunitat Valenciana.

b) Col·laboració en l’organització, difusió i divulgació de la Setmana dels Drets Humans de la Comunitat Valenciana.

El present conveni mantindrà la seua vigència fins al 31 de desembre de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 8 =