25n
25N
25N

El Consell subvenciona amb 600.000 euros actuacions en matèria de Prevenció de Riscos Laborals amb enfocament de gènere

Autoritza convenis amb les entitats sindicals i empresarials més representatives en el Consell General del INVASSAT

El Consell subvenciona amb 600.000 euros actuacions en matèria de Prevenció de Riscos Laborals amb enfocament de gènere
28/05/2021 -

El Ple del Consell, a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha autoritzat la signatura d’uns convenis de col·laboració entre la Generalitat i la Confederació Sindical de Comissions Obreres del País Valencià (CC.OO.-PV), la Unió General de Treballadors del País Valencià (O.G.T.-PV) i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (C.E.V.).

La finalitat d’aquests acords és finançar la realització d’actuacions en matèria de Prevenció de Riscos Laborals amb enfocament de gènere per part de les entitats sindicals i empresarials més representatives en el Consell General del INVASSAT durant l’exercici 2021. Tot això en el marc de l’Estratègia de Seguretat, Salut i Benestar Laboral vigent.

Els presents convenis, -que entraran en vigor en el moment de la seua signatura, i finalitzaran el 31 de desembre de 2021-, estan dotats cadascun amb 200.000 euros, sent el total 600.000 euros.

La necessitat d’aplicar la perspectiva de gènere a la seguretat i salut en el treball es deu a l’evidència creixent que els riscos laborals i les patologies causades per ells afecten de manera desigual als homes i les dones.

Els homes i dones estan en condicions i posicions socials i econòmiques diferents en el mercat de treball, la qual cosa implica que es troben exposats a riscos diferents i que desenvolupen problemes de salut diferents.

És obligat, per tant, a l’hora de fomentar i adoptar mesures de prevenció, reflexionar sobre la manera d’abordar totes aquestes diferències que es produeixen entre els diferents col·lectius d’homes i dones per a donar resposta a la diversitat de realitats del món del treball.

La integració de la perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals passa necessàriament per investigar les àrees rellevants per a les dones treballadores i empresàries, que fins ara no han sigut analitzades de manera suficient, i també per no subestimar els riscos laborals als quals s’exposen, reduir la seua falta de participació en les decisions sobre salut laboral i garantir que les mesures preventives adoptades siguen apropiades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =