25n
25N
25N

El Consell ha sol·licitat les ajudes del Fons de Solidaritat de la Unió Europea per a la Vega Baixa

El Consell ha sol·licitat les ajudes del Fons de Solidaritat de la Unió Europea per a la Vega Baixa
18/10/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest divendres que el Consell ha demanat al Govern central que sol·licite davant les institucions europees la concessió d’ajudes del Fons de Solidaritat per a les zones afectades pel temporal del mes de setembre.

Puig ha fet l’anunci en una visita a Oriola i la Vega Baixa al costat del vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans. Precisament sobre aquesta petició el comissari ha assegurat que contactarà amb el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per a treballar conjuntament amb la finalitat d’accelerar al màxim l’activació d’aquestes ajudes.

El ‘president’ ha donat a conéixer la iniciativa del Consell després d’una reunió celebrada a l’Ajuntament d’Oriola (Alacant) amb el representant comunitari i els alcaldes de municipis de la comarca afectats per les pluges. Han assistit també el vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Puig ha explicat que el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha remés a la ministra del mateix ram, María Jesús Montero, una carta en la qual demana que se sol·licite el Fons de Solidaritat creat per a intervindre davant catàstrofes naturals “greus” com la succeïda en la Comunitat Valenciana a mitjan setembre.

El Consell demana, en concret, en la missiva a la ministra que es presente la sol·licitud davant la Comissió Europea “al més prompte possible” i sense esgotar el termini màxim de 12 setmanes previst en la regulació.

Ximo Puig ha indicat que “la sensibilitat de la Unió Europea és fonamental per al present, però sobretot per al futur”, i ha incidit en la necessitat d'”anar més enllà” i escometre mesures estructurals. Ha agraït a més la presència de Timmermans a la Vega Baixa, i ha afirmat que els alcaldes “li han expressat les seues preocupacions més immediates”.

S’ha mostrat a favor d’establir un “itinerari de treball continu i permanent”, i ha recordat que aquest divendres el ple del Consell ha aprovat dos decrets “que tenen a veure amb aqueix acord global de resposta a la DANA” i que estan relacionats amb l’habitatge i els vehicles sinistrats. “Dia a dia estem elaborant tot el que és el conjunt de respostes a la immediatesa de la catàstrofe”, ha conclòs.

TIMMERMANS: “FARÉ TOT EL QUE PUGA”

Per part seua, el comissari Timmermans ha assegurat que, des de la Comissió Europea, i ell personalment, treballarà de manera conjunta amb els ajuntaments, amb la Generalitat i amb el Govern d’Espanya perquè arriben a la Comunitat els fons procedents dels instruments financers amb els quals compta la UE per a fer front a les necessitats d’aquests municipis.

“Personalment, faré tot el que puga per a accelerar que arriben aquestes ajudes per a solucionar els problemes”, ha manifestat el vicepresident de la Comissió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 20 =