25n
Orgull
Orgull

El Consell Sectorial per a la Cooperació Internacional treballarà per a consolidar els ODS en els municipis

El Consell Sectorial per a la Cooperació Internacional treballarà per a consolidar els ODS en els municipis
06/07/2021 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la constitució del Consell Sectorial per a la Cooperació Internacional, òrgan previst en la Llei de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, que treballarà per a consolidar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l’àmbit local.

La reunió, que s’ha celebrat per videoconferència, ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica de Cooperació, Toñi Serna, i la directora general de Cooperació, Xelo Angulo. També han assistit representants de les diferents conselleries de la Generalitat, de les diputacions, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, del Fons Valencià per la Solidaritat, així com de diferents municipis.

Pérez Garijo ha qualificat de “fonamental” la col·laboració entre institucions, el diàleg i la participació “per a desenvolupar aquesta important tasca”, com és la consecució dels ODS.

Durant la sessió, la consellera Pérez Garijo ha parlat també del V Pla Director de la Cooperació Valenciana i ha ressaltat que aquest nou full de ruta per als pròxims anys “guiarà la cooperació valenciana des de 2021 fins a 2024, gràcies a un procés molt participatiu, on han intervingut 658 persones a través de nou debats preliminars”; un pla que “esperem aprovar en el Consell Valencià de Cooperació aquest mes de juliol”.

Al seu torn, la consellera de Cooperació ha presentat una jornada, que se celebrarà en setembre, sobre la implementació de l’Agenda 2030 en municipis valencians de més de 80.000 habitants.

En la reunió de constitució del Consell Sectorial per a la Cooperació Internacional, la directora general de Cooperació, Xelo Angulo, ha detallat també l’estat de situació del V Pla Director de la Cooperació Valenciana al Desenvolupament; a més d’informar del nou full de ruta de l’Agenda 2030 a través de la convocatòria de subvencions destinades a l’àmbit local i vinculades a la implementació dels ODS.

També ha parlat de la realització d’un diagnòstic en el qual treballa la Generalitat sobre l’alineació de les polítiques i programes de les diferents conselleries amb les metes dels ODS i les polítiques palanca del Pla d’Implementació de l’Agenda 2030.

Funcions del Consell Sectorial

El Consell Sectorial per a la Cooperació Internacional facilitarà que la Generalitat i els ens locals de la Comunitat Valenciana es coordinen, col·laboren i cooperen en l’execució de les actuacions respectives de cooperació internacional al desenvolupament i consecució dels ODS de l’Agenda 2030.

Es tracta d’un òrgan al qual correspon aconseguir la màxima coherència en la determinació i aplicació de les diverses polítiques públiques en matèria de cooperació internacional al desenvolupament i implementació de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible dutes a terme pel Consell i la resta de les administracions locals.

En aquest sentit, permetrà un intercanvi de punts de vista i experiències, així com dels problemes que puguen plantejar-se en aquestes matèries i de les accions projectades per a afrontar-los i resoldre’ls.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =