El Consell s'adhereix als principis del Dia de la Justícia Social

Guardar

oltra
oltra

El Consell ha aprovat una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social, que se celebra el 20 de febrer, per la qual s'adhereix als principis establits per les Nacions Unides i es compromet a continuar desenvolupant polítiques que suposen l'erradicació de la pobresa; promoure la plena ocupació i el treball decent; la igualtat entre els sexes i l'accés al benestar social i la justícia social per a totes les persones.

En la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que ha tingut lloc a Alacant, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha llegit la declaració institucional, amb la qual el Govern valencià manifesta que s'identifica "amb els principis i accions polítiques del Dia Mundial de la Justícia Social".

En aquest sentit, Oltra ha indicat que "una societat inclusiva és aquella en la qual qualsevol persona puga accedir a qualsevol espai; on els col·lectius o sectors de la societat, que han sigut discriminats durant anys, ara tenen drets" i ha afegit que, per al Consell, Justícia Social també significa que "l'accés als serveis socials, a un habitatge digne o a un treball digne no siguen un privilegi".

Referent a això, la vicepresidenta ha fet valdre les accions dutes a terme pel Govern del Botànic per a impulsar la justícia social, com la Llei 3/2019, de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, pionera en el territori espanyol, "en la qual declara els serveis socials universals i d'interés general al mateix nivell que la Sanitat i l'Educació".

La Llei 8/2017 integral de reconeixement del dret a la identitat i l'expressió de gènere; la Llei 23/2018 d'igualtat de les persones LGTBI o l'Observatori del Treball Decent, que "naix del diàleg social i amb l'objectiu de combatre l'economia submergida, la feminització de la pobresa i la precarietat laboral", són fites de les polítiques socials del Consell, segons la vicepresidenta.

Oltra ha remarcat, a més, que "la futura Llei d'Accessibilitat Universal, ja en fase de consulta prèvia, o la nova Llei d'Igualtat seran dos pilars més perquè la Justícia Social siga una realitat en el nostre territori".

Qualitat de l'Administració

En un altre ordre de coses, el Consell també ha aprovat el decret pel qual es regula la Comissió Interdepartamental per a la Modernització de l'Administració Pública (CIMAP).

La vicepresidenta ha explicat que aquesta comissió té com a objectiu "potenciar la coordinació en matèria de modernització i qualitat dels serveis públics, noves tecnologies i gestió de la despesa pública, un dels compromisos del Seminari de Govern de Dénia".

D'aquesta manera, segons ha indicat Oltra, correspondrà a la comissió "orientar, impulsar i supervisar el disseny i desenvolupament de la política de la Generalitat en matèria de modernització, gestió de coneixement i qualitat dels serveis públics".

Destacats