25n
25N
25N

El Consell manifesta la seua repulsa per l'assassinat d'Andrea a Benicàssim

Oltra ha insistit que la societat està “al costat de les víctimes, dels seus amics i famílies i en contra dels assassins” i ha reiterat la necessitat que l’entorn denuncie qualsevol tipus d’agressió “perquè no és una qüestió intrafamiliar”

El Consell manifesta la seua repulsa per l'assassinat d'Andrea a Benicàssim
09/01/2018 -

Representants del Consell, de les Corts, Delegació del Govern, Diputació de València i d’altres entitats i institucions i societat civil han guardat tres minuts de silenci per a condemnar l’assassinat d’Andrea, el passat 23 de desembre a Benicàssim, quan, presumptament, la seua exparella va estavellar el seu cotxe contra una gasolinera.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha agraït l’assistència del delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, de representants del Govern valencià, diputats de les Corts i de la Diputació de València i de quants ciutadans han volgut sumar-se a la concentració com a “símbol d’unitat”.

Durant la seua intervenció, Oltra ha remarcat que el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, al que ja s’han sumat 674 entitats i 7.313 particulars, i el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere “són un símbol palés que la societat estem unida contra la violència masclista”.

La vicepresidenta ha insistit que la societat està “al costat de les víctimes i de les seues famílies, dels seus amics i amigues i completament enfrontada als agressors i als assassins que, en aquest cas, han esbiaixat una altra vida”.

“Hui estem ací per Andrea, víctima de Vila-real, víctima de la bogeria masclista”, ha lamentat Oltra, qui ha explicat que es tracta de l’última víctima de 2017, encara que va ser ahir quan el Govern d’Espanya, després de les recerques, va qualificar aquest crim com a violència de gènere.

La titular d’Igualtat ha reiterat la necessitat que l’entorn de les víctimes denuncie, “trenque aqueixes barreres i aqueixos murs, que moltes vegades separen el terror masclista de la protecció que hem de donar els poders públics”. Oltra ha explicat que encara són molt poques les denúncies que es presenten des de l’entorn de la víctima.

“I és molt difícil que, quan una dona està en una situació com aquesta, la seua família, les seues amigues, les seues companyes de treball no sàpien el que està passant, que ella no li ho haja explicat a algú”, ha incidit la vicepresidenta, qui ha insistit que “aqueix és el moment d’actuar, de situar-se al costat de la víctima, de denunciar i de derrocar aqueixos murs, perquè la violència de gènere no és una qüestió domèstica, no és una qüestió intrafamiliar, sinó que és alguna cosa que interpel·la a tota la societat”.

Finalment, la vicepresidenta ha posat l’accent que, encara que “m’agradaria veure-us en altres circumstàncies”, “mentre hi haja una sola víctima de gènere en aquesta comunitat, ací estarem en peus, defensant la unitat de la societat i la decència d’aquesta societat enfront d’aquells que es creuen en el dret d’arrabassar la vida a una dona simplement pel fet de ser una dona”.

Oltra ha volgut també recordar l’aposta del Consell amb la lluita contra la violència masclista, que compta amb un pressupost de 12,8 milions d’euros, assumint el compromís amb les entitats feministes de dotar de fons la lluita contra la violència de gènere.

Units contra el terrorisme masclista

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

bombers
CCCC