25n
25N
25N

El Consell regula el Mapa de serveis socials de la Comunitat Valenciana

El Consell regula el Mapa de serveis socials de la Comunitat Valenciana
13/03/2020 -

El Consell ha declarat d’urgència la tramitació del projecte de decret pel qual es regula el Mapa de serveis socials de la Comunitat Valenciana, en compliment amb la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generalitat, aprovada l’any passat.

La mateixa llei estableix que el Consell haurà d’aprovar reglamentàriament el Mapa de Serveis Socials com a requisit per al desenvolupament de les demarcacions territorials que componen l’estructura territorial del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

Tal com està previst, al llarg d’aquesta legislatura es desenvoluparan els diferents aspectes d’aquesta llei que reformula i reverteix el deficient estat en el qual es trobava l’anterior sistema valencià de serveis socials.

L’aprovació de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generalitat té com a objectiu blindar els serveis socials, que són declarats serveis públics essencials, situant en el centre a les persones amb el consegüent reforç del paper de l’administració local com a porta d’entrada a l’atenció a la ciutadania.

El desenvolupament d’aquesta llei, que s’abordarà al llarg de la present legislatura, necessita l’adequació de les estructures internes de l’Administració, de manera que es garantisca l’accés universal al sistema d’atenció a les persones i a les seues necessitats, el reconeixement dels professionals i la necessitat d’innovar i investigar.

Mapa de serveis socials

Un dels elements imprescindibles per a això és el Mapa de serveis socials de la Comunitat Valenciana, que serà l’instrument que establirà l’organització territorial del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i serà el marc de referència per a la planificació del sistema.

Per a la seua elaboració, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives comptarà amb la participació de les entitats locals i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

En la seua elaboració es tindran en compte aspectes com la baixa densitat demogràfica; l’alta dispersió geogràfica i el risc de despoblació, a fi de garantir una oferta de prestacions i serveis equivalents als existents en tot el territori. Per a això es poden establir mesures de discriminació positiva d’acord amb llindars de població i ràtios de professionals.

Així mateix, se seguirà una ordenació racional on es garantisca la màxima qualitat en la prestació del servei i s’optimitzen els recursos disponibles.

L’objectiu és que aquesta eina afavorisca la concordança de distribució per zones entre els serveis socials i el sistema valencià de salut. Per a això, s’actualitzarà periòdicament, com a màxim amb caràcter quadriennal, per a ajustar-se a l’evolució de la realitat social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 14 =