25n
Orgull
Orgull

El Consell encarrega a l'Advocacia de la Generalitat que estudie un recurs contra la retallada del transvasament Tajo-Segura

Ximo Puig, d’acord amb la consellera d’Agricultura, trasllada a l’Advocacia que estudie un recurs enfront del reial decret que canvia les regles d’explotació del Tajo-Segura

El Consell encarrega a l'Advocacia de la Generalitat que estudie un recurs contra la retallada del transvasament Tajo-Segura
29/07/2021 -

El Consell ha encarregat a l’Advocacia de la Generalitat que estudie un recurs enfront del reial decret que canvia les regles d’explotació del transvasament Tajo-Segura i que suposa una retallada de les transferències hídriques a la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat a l’Advocacia que estudie aquest recurs, una decisió d’acord amb la posició expressada per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Mollà ha rebutjat aquest dijous, en declaracions als mitjans de comunicació, qualsevol modificació prèvia a l’acord dels plans hidrològics. “L’ordre dels factors altera el producte”. “Plantejar un canvi de les regles explotació abans de culminar el procés de planificació hidrològica no sols és un insult, sinó també un perill per al transvasament”.

La consellera ha apel·lat a la importància de l’agricultura del sud de la Comunitat Valenciana, un dels sectors productius més importants no sols de la Comunitat Valenciana sinó en l’àmbit estatal: “Em sembla que té la suficient magnitud [en referència al sector] com perquè el Govern d’Espanya es repense està dinàmica que no respon a uns interessos socials, econòmics ni tan sols ambientals”.

Preguntada sobre les protestes, Mireia Mollà ha assegurat “no tindre problema a acudir a les manifestacions” encara que ha indicat que “cal anar amb la mateixa legitimitat amb la qual es va a les manifestacions a les taules de negociació”.

“No faré com altres partits polítics, que el que fan és abanderar manifestacions, però que no tenen cap mena de voluntat de negociar, de parlar, de dialogar i de respectar als interlocutors que han d’arribar a un acord”, ha subratllat.

En aquesta línia, la consellera ha assegurat ser “de l’equip del diàleg sempre. Quan es vol solucionar un problema, si no estàs en l’equip del diàleg, el problema no se soluciona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =